Kanada ja Yhdysvallat jatkoon puhtaalla pelillä –  alkusarja jätti Pikkuleijonille parannettavaa

Suomi selvitti rimaa hipoen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-kilpailujen alkusarjan ja saa torstain puolivälierään kovimman mahdollisen vastustajan Yhdysvallat. Jenkit ja Kanada rynnivät läpi alkusarjan tappiotta.

Tiistaina lohkon päätösotteluissa Yhdysvallat murskasi Latvian 7–1 ja Kanada kukisti Tshekin 6–2. Suomi varmisti jatkopaikkansa, kun se avasi voittotilinsä ja nuiji Sveitsin 12–0.

–  Pirun kova nippuhan Yhdysvalloilla on. Puolustussuuntaan pitää olla koko ajan hereillä. Luistelua pitää lisätä entisestään, Suomen hyökkääjä Leevi Aaltonen tuumi tiistain ottelun jälkeen.

Suomi matkusti Ruotsin Uumajassa ja Örnsköldsvikissä pelattaviin MM-kilpailuihin neljä peräkkäistä finaalipaikkaa takataskussaan.

Viime vuonna Suomi voitti finaalissa Yhdysvallat. Toissa vuonna Yhdysvallat oli Suomea etevämpi ja vei kultamitalit.

Painetila uran kärkipäätä

Suomen tämän vuoden joukkueen pelaajista hyökkääjä Aaltonen, hyökkääjä Anton Lundell ja puolustaja Mikko Kokkonen olivat mukana jo viime vuoden mestaruusjoukkueessa vuoden ali-ikäisinä.

Edellisten ikäluokkien saavuttama menestys on nostanut odotuksia yleisön suunnalta ja myös kasvattanut joukkueen paineita.

–  Kyllä tämä varmaan meni paineiden suhteen uran kärkipäähän, kun puhutaan yksittäisistä otteluista. Mutta ei niitä paineita niin mietitä. Lähdimme vain voittamaan peliä, Aaltonen kertasi tiistain pakkovoiton asetelmaa.

–  Voitto saatiin, se tarvittiin ja tästä on hyvä jatkaa. Onnistumiset tuovat lisää itseluottamusta. Neljällä kentällä onnistumiset ruokkivat uusia onnistumisia, Aaltonen paalutti.

Yhdysvaltojen tavoin kaikki tähänastiset ottelunsa voittanut Kanada kohtaa puolivälierässä Latvian.

Kisaisäntä Ruotsi niittasi tiistaina Venäjän 3–0 ja nappasi lohkossaan toisen sijan. Se toi puolivälierään vastustajaksi Tshekin. Yllättäjä Valko-Venäjä puolestaan mittaa Venäjän iskukyvyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.