Katriina Elovirta on kuollut

Palloliiton entinen kehitysjohtaja, jalkapalloilija ja kansainvälisen tason erotuomari Katriina Elovirta on kuollut. Elovirta oli Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan erotuomarikomitean ensimmäinen naisjäsen.

Iisalmelaislähtöinen Elovirta toimi keskikenttäpelaajana PK-37:ssä vuosina 1978-1984 ja Helsinki Unitedissa sekä sen edeltäjissä KNF:ssä ja PP-futiksessa vuosina 1985-1990. Pelaajauransa aikana hän voitti kolme Suomen mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja Suomen cupin. Lisäksi Elovirta pelasi yhdeksässä maaottelussa.

Erotuomariksi Elovirta ryhtyi vuonna 1991. Hän nousi kansainväliseksi tuomariksi jo 1995 ja on sen jälkeen toiminut tuomarina muun muassa naisten EM-kisoissa vuosina 1997 ja 2001 sekä naisten MM-kisoissa 1999 ja 2003.

Elovirta tuomitsi ensimmäisen naisten UEFA Cupin finaalin vuonna 2002. Hänet palkittiin vuoden parhaana erotuomarina 1996 ja naiserotuomarina 2003. Elovirta voitti SPL:n Vuoden maineteko -palkinnon 1999. Fifan erotuomarikomiteaan hänet nimettiin vuonna 2012.

Elovirta oli kuollessaan 57-vuotias. Hän menehtyi pitkällisen sairauden seurauksena viime torstaina.

Uusimmat

Urheilu

KalPan nuoret ylitöissä, ratkaisu siirtyi viitospeliin

Kuusamo korkkasi välierät vierasvoitolla Hämeenlinnan Lentopallokerhosta

Mustonen taiteili voiton kumparelaskun Euroopan cupissa

Ilves taisteli puolivälieriin Oulun Kärppiä vastaan

Perrinin ura päättyi tappioon Lukolle

Don't Hope With Me palasi voittajaksi Tammasarjassa

HIFK:n raviliigahevonen Mascate Match valloitti Solvallan

Lukko ja Ilves puskivat SM-liigan puolivälieriin

VaLePa jyräsi Savo Volleyn lattian pintaan Siilinjärvelläkin

Kapanen Luganosta: Olen ehdokas, uskon, että vahva sellainen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.