Olympialumilautailija näytti osaamistaan kotikaupunkinsa katoilla ja kaduilla

Olympialumilautailija Rene Rinnekangas tuo uudella tavalla esille Iisalmen kaupunkia YouTubessa lauantaina julkaistulla videolla. Talvella kuvattu lumilautavideo tekee katsojalle tutuksi Iisalmen katuja.

Kaikki alkoi By Iisalmi -tunnustuksesta, jonka yleisöäänestyksen Rinnekangas voitti aiemmin. Tunnustuksella halutaan nostaa esiin tekoja, joilla on vaikutettu myönteisesti Iisalmen seudun vetovoimaan ja elinvoimaisuuteen.

– Hyvä tsägä kävi, kun ihmiset olivat äänestäneet minua, Pyengchangin olympialaisten aikaan positiivisen asenteensa ansiosta valtakunnan julkisuuteen noussut Rinnekangas toteaa vaatimattomana.

Tunnustuksen jälkeen yhteistyön jatkuessa nuorukainen ehdotti, olisiko mahdollista kuvata lumilautailupätkä Iisalmesta. Kaupunki oli heti innolla mukana. Kuvaukset tehtiin kymmenen päivän aikana pääsiäisen alla. Rinnekankaan lisäksi mukana olivat kuvaajat Anton Kiiski ja Tuukka Korhonen ja sekä avustamassa Tatu Toivanen, Arttu Lahti ja Eemeli kyllönen.

– Olen lopputulokseen tyytyväinen, sillä kymmenen päivää on aika lyhyt aika kuvata lumilautapätkää. Pelkkä lumilauta-alueen eli spotin rakentaminen saattaa kestää monta tuntia. Mutta paljon saimme materiaalia ja pätkä luonnistui hyvin.

Videokuvaus on tunnetusti iso osa lumilautailua. Rinnekankaan ja kumppaneiden videolla myös Iisalmen kaupunki näyttelee merkittävää roolia.

– Halusimme kuvata lumilautapätkän Iisalmen kaduilta. Se tuo vähän enemmän esille Iisalmen kaupunkia.