Kontinen ei ujostellut ATP-finaaliavauksessaan: nelinpelin olympiavoittaja taipui tappioon

Henri Kontinen ei ujostellut tenniksen ATP-finaaliavauksessaan Lontoossa. Kontinen kukisti australialaisen John Peersin kanssa nelinpelin avausottelussaan espanjalaisparin Feliciano Lopez/Marc Lopez 6–3, 7–6.

ATP-finaaliturnauksessa viidenneksi sijoitetut Kontinen ja Peers mursivat yhden sijan korkeammalle listatun vastustajansa syötön avauserän kuudennessa pelissä. Kontinen ja Peers hyödynsivät 40–30-tilanteessa heti ensimmäisen murtopallonsa ja siirtyivät erässä johtoon pelein 4–2.

Avauserä kesti 29 minuuttia.

Toisessa erässä ei syötönmurtoja nähty, joten erä eteni tasatilanteeseen 6–6, kunnes edessä oli katkaisupeli.

Kontinen/Peersin voitto ratkesi katkaisupelissä, kun parilla oli kolmas ottelupallo. Lopezeilla oli tilanteessa syöttövuoro, mutta Kontinen/Peers palautti pallon kenttään, ja katkopeli päättyi parin eduksi 9–7.

– Syötimme molemmat läpi ottelun hyvin, Kontinen kertasi omia ja pelikumppaninsa Peersin vahvuuksia STT:lle.

 

Arvokas voitto

 

Feliciano ja Marc Lopez voittivat viime kesänä grand slam -kiertueen Ranskan avointen nelinpelitittelin, joten Kontista ja Peersiä ei ollut vastassa turha pari.

Lisäksi Marc Lopez voitti maanmiehensä Rafael Nadalin kanssa Rion olympiaturnauksen nelinpelin.

ATP-finaaliturnaus pelataan Lontoossa O2-areenassa, joka tunnetusti on hulppea esiintymispaikka, oli kyse urheilutapahtumista tai konserttitilaisuuksista.

– Ok fiilis pelata. Katsojien määrää en laskenut, vaan keskityin pelaamiseen, Kontinen muisteli rauhallisena.

Kontisen ja Peersin turnauksen avausottelu kesti tunnin ja 19 minuuttia. Pari kohtaa seuraavaksi nelinpelilohkossaan Etelä-Afrikan Raven Klaasenin ja Yhdysvaltain Rajeev Ramin.

Klaasen/Ram yllätti turnauksen avauksessaan ykköseksi sijoitetun ranskalaisparin Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 7–5, 6–4.

– Rankingit eivät täällä hirveästi paina. Kaikki finaaliturnaukseen yltäneet kahdeksan paria pystyvät hyvänä päivänään voittoon, Suomen tenniksen keulakuvaksi kivunnut Kontinen sanoi.