Kontinen haaveilee rankingin kärkipaikasta: "Hemmetin hieno juttu se on, jos tapahtuu"

Eivät tittelit, ei sijoitus nelinpelinrankingissa, ei kakkossija Vuoden urheilija -äänestyksessä. Tenniksenpelaaja Henri Kontinen vakuuttaa saavansa edelleen suurimman nautinnon itse pelaamisesta.

– Hemmetin hieno juttu se on, jos tapahtuu, mutta edessäni on edelleen neljä miestä, Kontinen vastaa kysymykseen, miltä nousu nelinpelirankingin ykköseksi tuntuisi.

Suomalaispelaaja ynnäilee oikein, sillä hän on nelinpelin miesten maailmanlistalla viidentenä. Se kertoo huipputasosta, jolla Kontinen pelaa. Siitä kertoo myös toissa viikolla tullut Australian avointen miesten nelinpelimestaruus.

– Ei se itselleni tullut yllätyksenä. Olen tiedostanut, että jotain tällaista saattaa tapahtua nyt, myöhemmin tänä vuonna tai ensi vuonna, Helsingissä piipahtanut Kontinen kertoi Australian avointen mestaruudesta.

Toki hän myöntää, että Australian ykkössija oli henkilökohtaisesti iso juttu. Se tuli yhdessä John Peersin kanssa.

Kontrasti nykyhetkeen ei olisi voinut olla juuri suurempi, kun Kontinen esitteli keskiviikkona taitojaan näytösotteluissa Helsingin Talissa.

Nelinpelin ehdottomalle huipulle noussut Kontinen on jo tottunut salamavaloihin, suuryleisöihin, hälyyn ja huomioon. Talissa hän pelasi hiljaisilla sisäkentillä, vaikka yleisöä saapui melko runsaasti paikalle.

 

Wimbledonissa jälleen sekanelinpeliä

 

Australia oli Kontiselle uran toinen grand slam -turnauksen ykkössija. Ensimmäinen tuli viime vuonna Wimbledonin sekanelinpelissä.

– Wimbledonissa on tarkoitus pelata tänäkin vuonna myös sekanelinpeliä. Viime vuonna nelinpelin ja sekanelinpelin yhdistäminen meni ihan hyvin, vaikka siinä voikin tulla melkoinen kuormitus, Kontinen myöntää.

Kohta Kontisella ovat edessään näytösotteluiden sijaan tosipelit. Hän suuntaa seuraavaksi Dubaihin, jossa alkaa ATP-kiertueen turnaus helmikuun lopussa.

Sen jälkeen Kontinen ja Peers matkaavat tärkeisiin Indian Wellsin ja Miamin ATP Masters -turnauksiin Yhdysvaltoihin.

– Reissaamista on edessä. Nyt olen nollannut tilanteen, jotta olen henkisesti ja fyysisesti taas valmis seuraavassa kisassa. Tauko on ollut normaalia vähän pidempi, Tallinnassa asuva Kontinen sanoo.

Huilihetki on ollut sikälikin tärkeä, että huippupelaajille kertyy vuodessa valtavasti matkapäiviä.

– Olen lahjakas nukkumaan lentokoneessa, mikä on tosi tärkeää, Kontinen kertoo.

 

Siviilielämä pois otsikoista

 

Pyöritys suomalaispelaajan ympärillä on ollut jo hyvän aikaa suurta, ja menestys on tuonut myös taloudellista turvaa.

Kontinen haluaa kuitenkin puhua vain tenniksestä.

– Ihan samalla lailla elän kuin ennenkin. Jätän siviilielämäni pois julkisuudesta, hän vastaa napakasti.