Henri Kontinen ja John Peers ATP-finaaliturnauksen voittoon

Henri Kontinen ja australialaisparinsa John Peers ovat voittaneet tenniksen miesten ATP-kiertueen finaaliturnauksen nelinpelimestaruuden. Lontoossa pelatun huipputurnauksen loppuottelussa kaatuivat maailmanlistan kärkimiehet, Puolan Lukasz Kubot ja Brasilian Marcelo Melo luvuin 6–4, 6–2.

Kontinen ja Peers ottivat ATP-finaalimestaruuden toisen kerran peräkkäin. Kaikkiaan turnausvoitto on parille tämän vuoden viides ja Kontiselle uran 18:s ATP-nelinpeleissä.

Kontisen syöttö oli tutusti lyömätöntä tasoa, ja myös Peers syötti hyvin. Kubot ja Melo saivat kuusi murtopalloa, mutta yksikään ei tuonut tulosta. Kontinen ja Peers puolestaan mursivat vastustajan syötön kolme kertaa. Avauserä ratkesi Melon menettäessä syötön erän viidennessä pelissä, ja toisen erän alkuun Kubot menetti syöttönsä. Siitä eivät maailmanlistan ykkönen Melo ja -kakkonen Kubot enää toipuneet.

– Meillä oli hieno turnaus, paransimme koko ajan. Ja onneksi säästimme parhaamme viimeiseksi, Kontinen totesi kenttähaastattelussa mestaruuspokaalin kiiltäessä vieressä.

Ja olette täällä myös vuonna 2018? kysyttiin seuraavaksi.

– Ilman muuta, Kontinen vastasi.

ATP-finaaliturnauksen nelinpelin on vähintään kaksi kertaa voittanut nyt 17 pelaajaa. Edelliset peräkkäismestarit ovat yhdysvaltalaislegendat Bob ja Mike Bryan, vuosina 2003 ja 2004.

Kontinen ja Peers kuittasivat jaettavakseen palkintorahaa 188 000 Yhdysvaltain dollaria eli noin 159 000 euroa.