Kontinen ja Peers komeasti välieriin Australiassa

Tennispelaaja Henri Kontinen saavutti jälleen yhden merkkipaalun nelinpeliurallaan, kun hän selvitti australialaisparinsa John Peersin kanssa tien grand slam -turnauksen välieriin. Paikka Australian avointen semifinaaliin aukesi komealla puolivälierävoitolla australialaisparista Sam Groth/Chris Guccione. Luvut hieman yli tunnin kestäneessä pelissä olivat 7–5, 6–3.

Groth ja Guccione tiedettiin kovasyöttöiseksi kaksikoksi, ja Kontisella ja Peersillä olikin tekemistä palautusten kanssa. Kahdesti he kuitenkin mursivat vastustajaparin syötön, ja nuo murrot toivat erävoitot. Oma syöttöpeli Kontisella ja Peersillä toimi upeasti: he veivät ässät 8–3, voittivat ykkössyötöillään 89-prosenttisesti eivätkä antaneet vastustajille lainkaan murtopalloja.

– Yhtä kierrosta pidemmälle kuin edellisen matsin jälkeen. Mutta kuten silloinkin sanoin, tämä on kokonainen kisa ja koetetaan mennä loppuun asti matsi kerrallaan. Tietysti kiva, että pelattiin hyvää tennistä ja saatiin voitto, Kontinen totesi STT:lle pelin jälkeen.

– Ottelu oli aika lailla sellainen kuin odotettiin. Paljon sellaisia palautusvuoroja, ettei päästy juuri koskemaankaan palloon. Piti ottaa mahdollisuudet, kun niitä saa, ja juuri se tehtiin. Molemmissa erissä murto, ja omat syöttövuorot hoidettiin tosi hyvin.

 

Välierässä vastaan australialaisyllättäjät

Neljänneksi sijoitetut Kontinen ja Peers kohtaavat välierässä sijoittamattomat australialaiset Marc Polmansin ja Andrew Whittingtonin, jotka yllättivät puolivälierässään ykkössijoitetun ranskalaisparin Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut kolmessa erässä.

Melbournen omat pojat Polmans ja Whittington ovat nelinpelin maailmanlistalla sijoilla 250 ja 311, mutta kotikenttä on siivittänyt nuorukaiset hurjaan lentoon. Matkalla neljän parhaan joukkoon he ovat pudottaneet kolme sijoitettua paria, ja maailman kärkikaksikon kukistaminen löi jo ällikällä.

– Turnauksen alkaessa en todellakaan ajatellut meidän olevan grand slam -välierissä. Ja on uskomatonta tehdä se ystävien ja perheen edessä tällä areenalla, 19-vuotias Polmans hehkutteli turnauksen sivuilla.

Ottelu alkaa aikaisintaan kello seitsemän Suomen aikaa torstaiaamuna. Puolilleöin Melbournen aikaa venyneen puolivälierän nollaamiseen on siis aikaa 16 tuntia.

– Varmaan useampi tunti menee ennen kuin unelle pääsee, mutta onneksi ei nyt ihan aamupeliä ole edessä. Kaikki tehdään, että välierässä olisi tikarissa, ja toivotaan, että unikin vähän maistuisi, Kontinen kuvaili lyhyttä valmistautumista tärkeään otteluun.