Kontinen maailmanlistan ykkössijastaan: Kieltämättä siisti fiilis

Maanantaina tenniksen nelinpelissä maailmanlistan ykköseksi noussut Henri Kontinen pitää kärkipaikkaansa palkintona pitkästä työstä.

– Ranking ei ole ollut minulle koskaan se isoin juttu, mutta kieltämättä nyt on siisti fiilis, Kontinen kertoi tiistaina Hangossa.

Siellä Kontinen ja muu Suomen maajoukkue valmistautuvat viikonloppuna pelattavaan Davis Cupin otteluun. Suomi kohtaa Eurooppa/Afrikka kakkosryhmän karsintaottelussa Madagaskarin.

– Aikaerosta toipuminen kestää aina vähän aikaa, kun Yhdysvalloista päin matkustaa takaisin Eurooppaan. Aika hyvin tässä on jo kuitenkin toipunut, viime viikolla vielä Miamissa pelannut Kontinen totesi.

Kontinen nähdään lauantaina nelinpelissä, jos mahdollinen loukkaantuminen ei sitä estä. Suomen kapteeni Kim Tiilikainen ei vielä tänään suostunut paljastamaan, kuka Kontisen parina pelaa.

– Kaikki meidän jätkät ovat hyviä tyyppejä, eikä peliparilla ole vaikutusta. Kiva, että voi puhua kentällä vaihteeksi suomea, Kontinen pohti.

Kontinen pukee maajoukkuepaidan päälleen erittäin mielellään.

– Davis Cup -viikko on aina erikoisviikko. Silloin tietää, että hauska viikko on kundien kanssa tulossa. Maajoukkueessa yhteishenki on ollut aina hyvä. Hienoa päästä pois hetkeksi myös hotellimajoituksesta, Kontinen sanoi.

Kontisen lisäksi Suomea viikonloppuna edustavat Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa.