Kontinen tekee huimaa historiaa: pelaa ATP-finaaliturnauksen loppuottelussa ensimmäisenä suomalaisena kautta aikojen

Henri Kontinen on enää yhden voiton päässä historiallisesta tennisturnauksen voitosta.

Kontinen selviytyi Australian John Peersin kanssa Lontoossa miesten ATP-finaaliturnauksen nelinpelin loppuotteluun. Kontinen ja Peers kukistivat välierässä Yhdysvaltain kaksoisveljekset Bob ja Mike Bryanin 7–6 (7–2), 6–4.

Kontinen ja Peers ottivat yhdeksännen peräkkäisen nelinpelivoittonsa vakuuttavasti.

Ensimmäinen erä venyi ilman syötönmurtoja katkaisupeliin, jossa Kontinen ja Peers olivat ylivoimaisia.

Toisen erän Peers ja varsinkin Kontinen aloittivat kuin hurmiossa. Pari karkasi kahdella syötönmurrolla 4–1-johtoon, kunnes peli alkoi hieman takkuilla. Kokeneet Bryanit saivat syötönpalautuksiinsa paremmin suuntaa ja nousivat syötönmurrolla pisteen päähän, 3–4:ään.

Erän kahdeksannessa pelissä syöttövuoroon asteli Kontinen. Hän ratkaisi syöttövuoron edukseen keskelle suuntautuneella kovalla syötöllä, ja pari siirtyi 5–3-johtoon.

Erän kymmenennessä pelissä pari eteni Peersin syöttäessä 40–15-johtoon. Heti ensimmäinen ottelupallo toi tuloksen, ja tunnin ja 15 minuuttia kestänyt välierä sai päätöksen.

38-vuotiaat Bryanin veljekset Bob ja Mike ovat voittaneet ATP-finaaliturnauksen neljä kertaa. Heitä pidetään yleisesti kaikkien aikojen nelinpeliparina.

 

Historiallinen finaalipaikka

 

Kontinen ja Peers kohtaavat huomenna loppuottelussa joko parin Jamie Murray Britannia/Bruno Soares Brasilia tai parin Raven Klaasen Etelä-Afrikka/Rajeev Ram Yhdysvallat.

Kontinen pelaa ATP-finaaliturnauksen loppuottelussa ensimmäisenä suomalaisena kautta aikojen. Hän voitti kesällä grand slam -sarjan Wimbledonin turnauksen sekanelinpelin Britannian Heather Watsonin kanssa.

Marraskuun alussa Kontinen voitti Peersin kanssa Pariisissa Masters-turnauksen nelinpelin. Hän on ottanut ATP-nelinpeleissä yhteensä 12 turnausvoittoa.