Korpisalon Columbus sai voittotilinsä auki jatkoajalla

Columbus Blue Jackets pääsi ensi kertaa tällä kaudella johtoon NHL-jääkiekon ottelussaan. Johtoasema piti kamppailun loppuun asti, kun Joonas Korpisalo selvitti Buffalo Sabresin maalintekoyritykset jatkoajalla.

Columbus otti kauden avausvoittonsa maalein 4–3. Voittomaalin teki vielä viime kaudella KalPassa pelannut Alexandre Texier ajassa 62.08. Maalin alusti kiekon kulmassa karvannut kapteeni Nick Foligno.

–  Foligno antoi loistosyötön. Huusin hänelle, mutta en usko hänen kuulleen. Kun hän kääntyi, olin täysin vapaana keskellä, Texier kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Osuma oli 20-vuotiaan Texierin ensimmäinen NHL:ssä. Hän on pelannut runkosarjassa viisi ottelua aloitettuaan taalaliigassa jo viime keväänä.

Texier korosti seuransa Twitterissä julkaistussa haastattelussa puolustusta ja joukkuepeliä.

– Pelasimme nyt joukkueena ja emmekä antaneet periksi missään vaiheessa. Meillä on hyvä hyökkäys, mutta pitää myös puolustaa. Tänään se onnistui, Texier tuumasi.

Korpisalolle 15 torjuntaa

Ranskalainen Texier pelasi KalPassa kaudella 2017–18 yhteensä 53 ottelua ja keräsi niissä 22 tehopistettä. Viime kaudella kuopiolaispaidassa kertyi 55 ottelua, ja tehot nousivat 41 pisteeseen (14 maalia+27 maalisyöttöä).

Buffaloa vastaan Columbus selvitti kahteen otteeseen Sabresin kirimisen tappioasemasta tasoihin. Kotijoukkue Blue Jackets johti avauserän jälkeen 2–0, ja Buffalo tasoitti toisessa erässä. Päätöserässä Foligno nosti isännät taas johtoon, mutta ruotsalainen Victor Olofsson lämäsi kiekon ylivoimalla ohi Korpisalon ajassa 58.46.

–  Oli hyvä päästä johtoon. Vaikka Buffalo tasoitti, me pystyimme aina vastaamaan, Columbuksen avausmaalin tehnyt tanskalais-amerikkalainen Oliver Björkstrand sanoi seuran Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

Korpisalo selvisi maalillaan melko helpolla, sillä Buffalo laukoi häntä kohti vain 18 kertaa. Korpisalo torjui vedoista 15. Buffalon ruotsalaismaalivahti Linus Ullmark pääsi ensi kertaa tällä kaudella avauskokoonpanoon ja urakoi 40 torjuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.