Kovia kamppailuja myös savolaisittain – Antti Ruuskanen isoin tähti Lapinlahdella

Lapinlahdella nähdään mielenkiintoisia lajeja myös savolaisittain. Isoimpana tähtenä kentällä nähdään keihäänheiton kolminkertainen arvokisamitalisti Antti Ruuskanen, joka heitti kesäkuun puolivälissä kotimaisen tilaston kakkossijalle oikeuttavan tuloksen 85,15 Raaseporissa. Kotimaisessa tilastossa seitsemäntenä ennätyksellään (77,21) oleva Kuopion Reippaan Taneli Juutinen on myös mukana kilpailussa.

Kuulassa alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa kahdeksanneksi sijoittunut Reippaan Eveliina Rouvali haastaa lähes kotikentällään työntävän Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmän. Rouvali on tilastoykkönen tuloksellaan 16,10, mutta hallissa kuula lensi peräti 16,50 metriin. Loukkaantumisestaan toipunut Mäkitörmä työnsi viime kesänä 16,95 ja on tilastokakkosena tuloksella 15,94.

Naisten 200 metrillä toisistaan ottavat mittaa Lapinlahden Vedon Maria Räsänen (25,24), Iisalmen Visan Jenni Kivioja (24,42/2012) ja Milla Heiskanen (24,53) sekä Reippaan nuori Kia Paanila (25,43). Savolaiskiitureista pois on vain nuorten EM-kisoissa kilpaileva Kiuruveden Urheilijoiden Sara Francis.

Kotiyleisölleen esittäytyy myös kiekonheiton viisinkertainen arvokisaedustaja Sanna Kämäräinen, joka tällä kaudella on saanut limppunsa lentämään 53,92 metriin. Kämäräisen ennätys on 61,07.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.