KuPS voitti lopulta Ederehon siirtokiistan

Kuopion Palloseura mainosti kaksi vuotta sitten saavansa kaikkien aikojen suurimman siirtosummansa, kun seuraa vain hetken edustanut brasilialainen Edereho lähti ennen kauden 2006 alkua Iraniin.

KuPS kertoi, että FC Persepolis maksaa "huomattavan siirtosumman", mutta kuopiolaiset joutuivat odottamaan kaksi vuotta luvattuja rahojaan.

- Nyt kaikki on kunnossa. Rahat on maksettu tilillemme, kertoi KuPS Oy:n pääomistaja Ari Lahti.

KuPS kuittasi Lahden mukaan siirrosta noin satatuhatta euroa.

Ederehon ura Kuopiossa jäi muutamaan talvisarjan otteluun, sillä hän pääsi Rovaniemeltä KuPS:aan siirryttyään nopeasti leveämmän leivän makuun.

Hän lähti Iranin mestaruussarjaan, mutta Ederehon ura jäi sielläkin lyhyeksi. FC Persepolis ei sitten ollutkaan halukas maksamaan siirtosummaa.

KuPS valitti asiasta Kansainväliselle jalkapalloliitolle FIFA:lle.

- FIFA:n kurinpitoelimet tekivät kaksikin meille myönteistä päätöstä. Siirtopapereihin oli kirjattu, että asia tehdään FIFA:n sääntöjen mukaisesti, joten asiassa ei lopulta ollutkaan epäselvyyttä, kertoi Ari Lahti.

FC Persepolis vei asian vielä kansainväliseen urheilun oikeusturvalautakuntaan (CAS), mutta sieltäkin tuli KuPS:lle myönteinen päätös.

- Lopulta FIFA uhkasi iranilaisia kuuden pisteen menetyksellä, mikä olisi saattanut olla kohtalokas isku seuran mestaruushaaveille, sanoi Lahti, jonka mielestä KuPS:aa auttoi myös iranilaisten jalkapallohulluus.

- Fanit eivät olisi antaneet ikinä anteeksi kuuden pisteen menetystä tällaisen rahan vuoksi, naurahti Lahti.