Kuopio Triathlonissa uudet Suomen mestarit, katso kuvat reitin varrelta!

Jussi Kotila

Perus- eli olympiamatkan SM-mitaleista taisteltiin Kuopiossa 14 asteen hyisessä, sateisessa ja tuulisessa kesäsäässä.

Parhaiten vaativat olot hallitsivat venäläiskilpailijat: Anton Kozlov, Anatoli Fedotov ja GeorgiiKaurov ottivat miehissä kolmoisvoiton, ja naisissa ykkönen oli Tamara Maksiyanova.

– Kova tuuli ja kylmä sää vaikeuttivat erityisesti pyöräilyä. Näissä olosuhteissa kahden tunnin alittamiseen täytyy olla tyytyväinen, kommentoivat Kozlov (1.58.33) ja Fedotov (1:59:21).

Miehissä neljännen sijan ja samalla Suomen mestaruuden nappasi hieman yllättäen Helsinki Triathlonin Kim Harju (2.02.01), kun Joroisten puolimatkan Suomen mestari Henrik Goesch kilpailee tänä viikonloppuna Turussa, ja ennakkosuosikki Panu Lieto ei startannut Kuopiossa viime hetken sairastelujen vuoksi.

– Suomen mestaruus on ollut unelmanani koko sen seitsemän vuotta, kun olen lajia harrastanut. Juoksun alussa jalkani olivat aivan kohmeessa, mutta nyt ei voisi tuntua paremmalta, Harju iloitsi maalissa.

Tuore suomenmestari kertoi olevansa itsenkin yllättynyt saavutuksestaan, sillä hän pitää itseään enempi hellesään kisaajana.

– Tänä vuonna kylmässä säässä kilpaileminen on tullut kyllä tutuksi, mutta aiemmissa kisoissa olen joutunut keskeyttämään, kun mies on jäätynyt pystyyn. Tänään sain kuitenkin koneestani kaiken irti.

Harjun tavoitteet triahtlonin suhteen eivät pääty kuitenkaan Suomen mestaruuteen. 26-vuotias kilpailija uskoo olevansa vielä kaukana potentiaalistaan.

– Nyt alkaa vielä kovempi kymmenen vuoden projekti. Sen huipentuessa minun on määrä olla ykkönen Havaijilla, Harju julisti viitaten lajin MM-kilpailuihin.

Miehissä SM-hopeaa voitti Turun Urheiluliiton Tuomas Lampainen (2.04.28) ja SM-pronssia Triathlon Vantaan Arttu Hilsi (2.07.34).

Naisissa Suomen mestaruuden vei tämän vuoden kisan väliin jättäneen Kaisa Lehtosen takana aikaisemmin hopea- ja pronssimitaleihin tyytynyt TriathlonSuomen Anni Antikainen (2.20.54).

Vielä juoksun alussa Antikainen oli puolitoista minuuttia johtaneita Henrikaja Erika Parviaista perässä. Hän ohitti vantaalaissisarukset kuitenkin jo juoksun puolivälissä ja nappasi Suomen mestaruuden lopulta puolentoista minuutin erolla ennen SM-hopeaa ottanutta Venla Koivula-Huttusta (2.22.11).

– Ajatus mestaruudesta oli takaraivossani alusta alkaen. Lopulta se tuli aika helpolla, sillä juoksussa ei tarvinnut puristaa edes kaikkea, Antikainen kommentoi.

Myös hänelle kilpailun vaikeat sääolosuhteet toivat omat haasteensa.

– Uinti oli hankalaa kovassa aallokossa ja pyöräillessä kovaa puhaltunut tuuli vaikeutti ajoa. Mutta yhtä kovaa se tuuli otti muihinkin tyttöihin, joten olosuhteet olivat varmasti kaikille samat.

SM-pronssista käytiin naisissa kova loppukirikamppailu. Sen voitti Henrika Parviainen enne siskoaan Erikaa ja Mira Leskistä. Kaikille kolmelle merkattiin ajaksi 2.23.00.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.