Kuvat: Kypsää ja herkkää esiintymistä Kolibreilta

Kotikenttäedusta ei ollut muuta hyötyä kuin tuttu lava, kun Iisalmen Naisvoimistelijoiden Kolibrit ja Kipinät pokkasivat yhteensä kolme kultamitalia Savo-Karjalan ja Pohjois-Suomen alueellisessa showtanssikilpailussa lauantaina Iisalmessa.

Kulttuurikeskuksen näyttämön valloitti IINAn Kolibrit, joka vei esityksillään Taakan raskaan kantajat ja Tanssin ennen kuin sulan sekä vapaasarjan että tanssillisen voimistelun sarjan ykkössijan 12–15-vuotiaiden sarjassa.

– Toinen esitys meni surkeasti. Tuli oikea kunnon moka. Ei se onneksi haitannut kokonaisuutta. Iloisia ja tyytyväisiä voimme olla, miettivät viisi vuotta yhdessä tanssineet ryhmäläiset esityksien jälkeen.

– Tytöt alkavat olla sen ikäisiä, että ovat kriittisiä. Hyvä näinkin, mutta kyllä ohjelmassa tärkeintä on liikekieli ja sen tulkinta, valmentaja ja koreografi Lilli Härmä-Leinonen muistutti.

Kolibrit oli selvä ykkönen molemmissa kategorioissa. Kolme kertaa viikossa harjoitteleva iisalmelaisryhmä keräsi ”Lumiukko-ohjelmastaan” 143 pistettä.

Raskasteemainen Taakan raskaan kantajat tuotti 149 pistettä. Mukana oli kymmenen joukkuetta.

Mitä pienemmät edellä, sitä isommat perässä. IINAn Kipinät tanssi myös reiluun voittoon yli 16-vuotiaiden tanssillisen voimistelun kilpasarjassa. Pisteitä ropisi 157.

Pohjaton suru -koreografia sai tuomaristolta kehuja eritoten kypsästä esityksestä.

– Hyvä, että se välittyi. Olemme harjoitelleet paljon ja tätä on aivan ihana esittää. Koreografia on teemaltaan hyvin laaja ja siitä saa todella henkilökohtaisen, kun siihen voi liittää omia kokemuksia ja muistoja.

– Lavalla pystyy olemaan täysin oma itsensä. Tähän voi eläytyä ihan täysillä ja tunne, mikä sieltä välittyy, on aitoa, analysoivat yksitoista vuotta yhdessä tanssineet Kipinät.

Kuopion Reippaan Voimistelijoiden Amelie saavutti yli 16-vuotiaiden tanssillisessa voimistelussa hopeaa ja vapaasarjassa pronssia. Tuomaristo katsoi Kosketuksia-esityksen 140 pisteen arvoiseksi ja Aivan kuin muutkin, vaiko yksin? -ohjelma sai 146 pistettä.

Vapaasarjan ylivoimainen voittaja oli Lappeenrannan Naisvoimistelijoiden Leia ohjelmalla Pelot, joka keräsi peräti 168 pistettä. Se jäi vain kaksitoista pistettä maksimituloksesta.

Kauaa ei voittoja ehditä juhlimaan, sillä iinalaisilla riittää ohjelmaa myös lähitulevaisuudessa.

– Kolibrit ja Rubiinit osallistuvat yhteisellä Kultamunien ryöstöretki -ohjelmalla helmikuun alussa Uudet tanssit – katselmukseen Kajaanissa.

– Lisäksi pääsemme Kipinöiden ja Kolibrien kanssa Oulun Arktiset Askeleet -tapahtuman aikuisten sarjaan ensimmäistä kertaa. Hakemuksia oli 255, joista 64 valittiin. Näitä voi pitää jo jonkinlaisina saavutuksina, Härmä-Leinonen tuuletteli.

Kaiken kukkuraksi lauantaina Kolibrit saivat lisää hyviä uutisia, sillä ryhmä valittiin mukaan ensi kesän Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien On stage –katselmukseen.

Iisalmen kulttuurikeskuksen näyttämöllä nähtiin päivän aikana 49 esitystä seitsemäntoista eri seuran esittämänä.

Aluetapahtumassa oli sekä näytössarja että kilpasarja.

Tanssillisen voimistelun näytössarjassa Kiuruveden Voimistelijoiden Dahliat saivat kunniamaininnan ”omaperäisestä ja sujuvasta välineen käytöstä” ohjelmalla Tahdon löytää sinut.