Lähde: Venäjä maksanut 15 miljoonan dollarin dopingsakot KOK:lle

Venäjän olympiakomitea on maksanut 15 miljoonan dollarin eli reilun 12 miljoonan euron dopingsakot Kansainväliselle olympiakomitea KOK:lle. Asiasta hyvin perillä oleva lähde vahvisti tiedon uutistoimisto AFP:lle keskiviikkona.

Venäjä on ollut toiveikas, että sen urheilijat saavat marssia oman lipun alla sunnuntain päättäjäisseremoniassa Pyeongchangin olympialaisissa. Maksun suorittaminen on yksi pääkriteereistä, kun KOK arvioi asiaa.

KOK langetti Venäjälle sakon joulukuussa samalla, kun se päätti sulkea maan kisoista. Porttikielto olympialaisiin johtui paljastuneesta massiivisesta dopingohjelmasta, jonka avulla Venäjä miehitti vuoden 2014 Sotshin olympialaisten mitalitaulukon kärkipaikan.

Sittemmin venäläisiltä on viety Sotshin mitaleita, ja KOK on asettanut maan urheilijoilta elinikäiseen kilpailukieltoon olympialaisissa.

Vaikka Venäjä ei saanut osallistua tämän vuoden olympialaisiin valtiona, pääsivät kaikki puhtautensa todistaneet venäläisurheilijat kilpailemaan Etelä-Koreaan olympialipun alla.

Dopingtapauksilta venäläiset eivät ole tästä huolimatta päässyt karkuun edes Pyeongchangissa, sillä curlingin sekajoukkuekisan pronssimitalisti Aleksandr Krushelnitski kärysi muutama päivä sitten meldoniumista. Krushelnitskin tapausta käsitellään urheilun välimiestuomioistuimen erikoisistunnossa torstaina.