LP Viesti juhli mestaruutta – "Saimme henkisen yliotteen jo avausfinaalissa"

LP Viesti kukisti perjantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon 3–1 kotihallissaan Salossa 1  212 katsojan edessä, ja näin Tomi Lemminkäisen valmentama joukkue juhlii Mestaruusliigan kultaa voitoin 3–0.

LP Viestin edelliset mestaruudet tulivat vuosina 2009–15 sekä 2017. Jokaisella kaudellaan finaaleissa pelannut vuonna 2008 perustettu seura jäi hopealle 2016 ja 2018, silloin Hämeenlinna vei kultaa.

–  Saimme henkisen yliotteen jo avausfinaalissa noustuamme tappioasemasta. Ja sama toistui Hämeenlinnassa. Tänään olimme jo selkeästi parempia, Lemminkäinen sanoi.

Perjantain kolmannessa finaalissa LP Viestin hakkuri Kertu Laak oli 26 pisteellä tehokkain. Hän siirtynee ulkomaiden kentille ensi kaudeksi.

Laak sai hyvää tulitukea vasta tammikuussa joukkueeseen liittyneiltä Jenna Rosenthalilta ja Lena Lymareva-Flinkiltä. Myös heidän jatkonsa seurassa on hyvin epävarmaa.

Amerikkalainen keskipelaaja Rosenthal teki 15 ja Lymareva-Flink 12 pistettä. Molemmat pelasivat runkosarjassa vain yhdeksän ottelua.

–  Kenenkään ulkomaalaisen kanssa ei ole sopimusta. Mutta Mestarien liigan todennäköinen lohkovaihepaikka on hyvä asia sopimusten kannalta. Kotimainen runko jatkaa, sanoi valmentajana jatkava Lemminkäinen.

Hämeenlinna sai perjantaina hetkellisesti uskoa tekemiseensä joukkueen voitettua kolmannen erän, mutta LP Viesti aloitti neljännen murskaavasti johdettuaan sitä 6–0 ja 10–1.

Hämäläiselle seitsemäs mestaruus

LP Viestin pelaajista libero Hillaelina Hämäläinen voitti seitsemännen mestaruutensa. Passari Viktoriia Tutshasvilille mestaruus oli neljäs.

Hämeenlinna pelasi Mestarien liigan runkosarjassa tällä kaudella, mutta hävisi koville vastustajille kaikki kuusi otteluaan.

Hämeenlinnan tehokkain oli vasta 11.  helmikuuta ensimmäisen liigaottelunsa pelannut ranskalainen Maeva Orle 21 pisteellä. Manageri Ville Kalliomäki myönsi LP Viestin olleen paremman finaaleissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.