Laineen maaliton kausi jatkuu – Jetsin maalitykki on joukkueensa tehotilaston hännillä

Winnipeg Jets palasi hutiloiden arkeen NHL-liigan tähdistöottelun tauolta maanantaina. Philadelphia hyödynsi Jetsin verkkaisen pelitemmon sekä jatkuvat harhasyötöt ja kampesi sarjapisteet Jetsiltä maalein 3–1. Tappio oli Jetsille toinen peräkkäin.

Jetsin heikoin osa oli Bryan Littlen johtama kakkoskenttä, joka maleksi kentällä Philadelphian kaikkien maalien aikaan. Little sai pelistä tehomerkinnän –3, samoin joukkueen maineikas maalintekijä Patrik Laine.

Winnipegin ainoan maaliin ylivoimalla viimeistellyt Jack Roslovic oli helpottunut ensimmäisestä osumastaan 23 peliin, mutta hänkin jäi tehoissa kaksi miinukselle.

Laine on tehnyt uuden vuoden puolella vain yhden maaliin ja sai selvittää tehottomuuttaan jo Winnipegin edellisissä harjoituksissa.

–  Alkukauteen on osunut parempia ja huonompia jaksoja. Tähdistöottelun tauolla yritin ladata pattereita ja pyrin ajattelemaan muita asioita kuin kiekkoa, Laine kertoi Winnipegin nettisivuilla julkaistussa haastattelussaan.

Uusi vuosi vei sihdin

Laineen hyvä jakso osui marraskuuhun, kun hän riepotteli tarkalla laukauksellaan vastustajien maalivahteja mielin määrin. Hänelle kertyi kuukauden aikana 18 maalia. Joulukuussa tahti hiipui kolmeen osumaan, ja marraskuun saldo on toistaiseksi yksi.

Yhteensä 25 maalia viimeistelleen Laineen tuska näkyy selvimmin tehotilastossa. Ykkösketjun sentteri Mark Scheifele on 18 plussalla, ja Laine joukkueensa tehotilaston hännillä ylivoimaisesti miinus 12:ssa. Little ja Roslovic ovat seuraavaksi huonoimmat –5-lukemin.

–  Minulla on enemmän maaleja koossa kuin koskaan ennen tähdistöottelun taukoa, Laine kuitenkin muistutti haastattelussaan.

–  Teen töitä ja olen päässyt edelleen tehopaikkoihin. Yritän parantaa jatkossa ja olla valmis pudotuspeleihin.

Laine uskoo, että Jetsillä on hyvät mahdollisuudet menestyä.

–  Voimme päästä pitkälle pudotuspeleissä, sillä maalivahtipelimme on kunnossa. Mutta hyvin pitää pelata, jos aikoo onnistua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.