Landen Paukku ja Graceful Swamp odotetusti Oulun sankareina

Ikäluokkiensa suvereenit ykkösnimet Landen Paukku ja Graceful Swamp nousivat odotetusti sankareiden rooliin Oulu Expressin finaaleissa.

Landen Paukku jatkoi tappiotonta menoaan nelivuotiaiden suomenhevosten finaalissa ja jo 13. peräkkäisen voittonsa ottanut Graceful Swamp hallitsi vuotta nuorempien lämminveristen loppukilpailua. Molemmat voittajat palkittiin juoksuistaan 21 000 euron palkintorahoilla.

Jani Suonperän Landen Paukku kiihdytti uransa kahdeksannessa startissa matkaan takarivin lähtöpaikalta ja eteni vasta kierros ennen maalia johtaneen Josveisin rinnalle vauhtia vaatimaan. Kaksikko irtosi saman tien omille teilleen.

Josveis yritti hangoitella Landen Paukun vauhdissa maalisuoralle saakka, mutta joutui lopussa tunnustamaan ikäluokan ykkösnimen selityksittä paremmakseen.

– Landen Paukku on kasvanut viimeisen kuukauden aikana kolme senttiä ja tuntui hieman aikaisempaa jäykemmältä. Ori jäi alussa kauas kärjestä, mutta se ei huolettanut yhtään. Maaliin oli kuitenkin kaksi kierrosta matkaa, Jani Suonperä totesi.

Landen Paukku on nyt vienyt nimiinsä kaikki nelivuotiaiden suurkilpailut ja tienannut palkintorahoja kaikkiaan reilut 67 000 euroa. Seuraavaksi Suonperä suuntaa suojattinsa kanssa Kiuruveden orinäyttelyyn ja sen jälkeen ohjelmassa on Satakunta-ajo. Kriteriumiin tähtivarsaa ei ole maksettu, joten se jää Landen Paukulta väliin.

– Landen Paukku on tehnyt aivan älyttömän hienon kauden. En olisi ikinä uskonut, että saamme tällaisen hevosen, Suonperä ihasteli.

Graceful Swamp kaasutti lämminveristen finaalissa tapansa mukaan kakkosradalta suoraan keulaan, eikä antanut vastustajille mitään mahdollisuutta koko matkan aikana.

– Graceful Swamp on erikoisen hyvä hevonen. Nykyään tällainen voittoputki on todella harvinaista lämminveristen puolella, ohjastaja Ari Moilanen kiitteli.

Graceful Swampin jatko-ohjelma kulkee ikäluokan suurkilpailujen mukaisesti.

– Kahden viikon kuluttua ovat Kriteriumin karsinnat ja jos kaikki menee hyvin sitten finaali. Sen jälkeen hevonen on maksettu vielä Kasvattajakruunuun ja Kymenlaakso-ajoon, valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen kertoi.

 – Nämä ovat kuitenkin suunnitelmia. Muuten mennään päivä kerrallaan. Pistän joka päivä kädet ristiin, että hevosen elämä jatkuu ja se pysyy terveenä, Mäkinen jatkoi.

Ari Moilanen nousi Oulun kierroksen ratkaisijaksi, sillä mies ajoi Graceful Swampin lisäksi voiton lämminveristen Grand Prixissä Bret Bokolla.

Toto76

Cash No Limit SE-vauhdissa

Toto76-1:

Suursuosikki Cash No Limit (3) veti keulassa lähdöstä maaliin.

Toto76-2:

A.T. Veeti (14) kurotti johtavan rinnalta voittoon.

Toto76-3:

Ricocone (4) irtosi lopussa kuolemanpaikalta omille teilleen.

Toto76-4:

Tähen Toivomus (2) hallitsi kylmäveristen Grand Prixiä mielin määrin.

Toto76-5:

Vauhdikkaana avaajana tunnettu Bret Boko (2) avasi suoraan keulaan ja piti paikkansa maaliin asti.

Toto76-6:

Landen Paukku (9) lisäsi arvovoittojensa listalle suomenhevosten Oulu Expressin.

Toto76-7:

Graceful Swamp (2) hallitsi odotetusti kolmevuotiaiden lämminveristen Oulu Expressiä.

Toto76-arvo oli helpolla kierroksella 62,70 euroa.