Leppävirran Next Direction pääsee testaamaan vauhtinsa Finlandia-ajossa

Leppävirtalaisen Timo Hulkkosen tallin lippulaiva Next Direction vakuutti Vermon komealla juoksullaan ja sai ansaitun kutsun toukokuun alussa ajettavaan kansainväliseen Finlandia-ajoon.

6-vuotias ruuna on parantanut otteitaan starttien myötä ja Vermossa Iikka Nurmosen ajokki otti kavereilta luulot pois heti lähtökiihdytyksessä. Lopullisen niitin vastustajien arkkuun ruuna löi 1.07-vauhtisella lopetuksella.

– Mielenkiinnolla otetaan kutsu vastaan. Lähtöpaikka ratkaisee paljon, sillä ruuna osoitti tänään pystyvänsä avaamaan tosi kovaa. Se on iso apu tuossa lähdössä, Iikka Nurmonen kertoi kutsua vastaanottaessaan.

– Next Directionilla ei ole koskaan aikaisemmin ladattu tosissaan lähtöön. Hieman sille jäi siitä virta päälle, mutta onneksi vauhti saatiin pitää maltillisena. Lopussa ruuna irtosi herkästi ja tuli korvat kiinni maaliin.

Myös oman lähtönsä voittanut nelivuotias Graceful Swamp sai Finlandia-kutsun.

Timo Hulkkosen hevoset tekivät kokonaisuudessaan onnistuneen vierailun maan pääradalle, kun myös Look Complete pääsi voittajana kotimatkalle.

Vermon Toto64-illassa nähtiin vahva savolaispanos, kun Hulkkosen hevosten lisäksi voittoihin ylsivät myös kuopiolainen Hymynvirne ja tuusniemeläisen Miika Tenhusen tallin Draken.

Toto64-ravit

Savolaiset voitokkaina

Toto64-1:

Ricocone (10) työntyi niukkaan voittoon.

Toto64-2:

Kuopiolainen Hymynvirne (4) otti toisen peräkkäisen voiton.

Toto64-3:

Look Complete (1) kiitti säästöjuoksusta voitolla.

Toto64-4:

Cyrius d'Ariane (15) kiersi kaikki Voimaliigassa.

Toto64-5:

Next Direction (2) kaasutti keulasta karkuun.

Toto64-6:

Tuusniemeläisen Miika Tenhusen tallin Draken palasi näyttävästi voittajaksi.

Toto64-arvo: 68,48 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.