Loukkaantumiset sisuunnuttivat pikajuoksija Maria Räsäsen

Pikajuoksija Maria Räsäsen viime kesä meni penkin alle. Akillesjänne jouduttiin leikkaamaan, ja leikkausta seurasi kolmen ja puolen kuukauden lepo. Sitten etureiteen tuli repeämä.

Luovuttaminen ei ollut mikään vaihtoehto. Lopettaminen ei käynyt mielessäkään.

– Täytyy olla tyytyväinen, että sain melko pitkään säästyä loukkaantumisilta. Elipä urheilijan elämää tai niin sanottua normaalia elämää, tulee vastoinkäymisiä väistämättä, 23-vuotias Räsänen pohtii.

Tämäkään kesä ei alkanut aivan huolettomasti.

– Kolme kisaa ehdin juosta ja sitten tuli kramppi takareiteen. Sen verran kiristi, että Jämsänkosken karnevaalit kannatti jättää väliin, Räsänen kertoo.

Huolissaan ei silti tarvitse olla. Takareisi voi nyt hyvin, ja Räsänen pääsee starttamaan sadalle metrille jo tänään Seinäjoella, jossa juostaan SM-viestit.

Kesäkuun puolivälissä Jyväskylässä käydyssä kilpailussa satanen kulki 12,04 sekuntiin. Räsänen tikkaa 12 sekunnin ajan alle toivottavasti jo piakkoin.

– Tarkkaa tavoiteaikaa en ole asettanut, mutta tiedän, että tuosta lähtee tosi paljon pois. Ei aika parane sillä, että joku tavoite takutetaan takaraivoon. Pikajuoksussa huonoimman ja parhaimman kisan välillä voi olla tosi iso heitto, Räsänen tietää.

Tämän kauden tärkein tavoite on päästä Tukholman Suomi–Ruotsi-otteluun, joka järjestetään syyskuussa. Näyttöjä maaotteluun Räsänen antaa ainakin Lapinlahden ja Joensuun Eliittikisoissa sekä Kalevan kisoissa.

Vuoden 2012 EM-kotikisoissa Räsänen edusti Suomea viestijoukkueessa. Ensi kesänä hän toivoo juoksevansa Hollannin EM-kisoissa henkilökohtaisen satasen.

– Tulosraja on 11,60. Uskon, että sen rikkominen on ensi vuonna ihan realistista, Räsänen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.