Mäkäräinen tähtää takaa-ajossa kärkikolmikkoon

Onnistunut ammunta maailmancupin takaa-ajokilpailussa Holmenkollenilla ylihuomenna voi siivittää ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen mitalikolmikkoon. Näin siitä huolimatta, että hän pääsee ladulle tämän päivän sprinttikisan jäljiltä vasta yhdeksäntenä.

Napakassa pakkassäässä käydyssä 7,5 kilometrin pikakilpailussa Mäkäräisen menestystoiveet kaatuivat kolmeen hutiin makuulta. Pystystä hän tähtäsi virheittä ja tuli hyvän hiihdon tukemana maaliin 1.21 minuuttia kisan voittaneelle Magdalena Neunerille jääneenä.

- Neuneriin on pitkä matka ja se tuntuu vielä pidemmältä, kun ero on juuri häneen, mutta kolmantena olevaan Tora Bergeriin ei ole kuin puoli minuuttia. Se ei ole paha, Mäkäräinen ennakoi takaa-ajokilpailua.

Maailmancupia johtava Neuner ei käynyt sakkokierroksilla. Toiseksi 38,2 sekunnin erolla sijoittunut Valko-Venäjän Daria Domratsheva sen sijaan ampui yhden hudin ja samoin kuin Berger. Norjalainen jäi Neunerille 48,9 sekuntia.

- Makuu oli floppi, mutta muuten meni ihan hyvin, maailmancupin kokonaiskilpailussa neljäntenä oleva Mäkäräinen summasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.