MTV: Lahden MM-hiihdoissa 2017 oli terroriteon uhka – alaikäinen kantasuomalainen poika suunnitteli terrori-iskua

MTV:n Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan alaikäinen kantasuomalainen poika suunnitteli terrori-iskua Lahden MM-hiihtojen kisastadionille kevättalvella 2017.

Lahden seudulta kotoisin oleva poika oli kääntynyt islaminuskoon ja ryhtyi suunnittelemaan terrori-iskua. Poika kävi asiasta keskusteluja niin kutsutussa pimeässä verkossa. Verkkokeskusteluihin osallistui myös nimimerkkejä, joiden takana oli Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisia. Nämä nimimerkit kehottivat poikaa tekemään terrori-iskun.

–  Aina tämäntyyppisiin asioihin suhtaudutaan vakavasti ja tehdään kaikki se, mitä voidaan. Ennen kaikkea tärkeintä on tietysti ennaltaehkäistä, keskusrikospoliisin rikosylikomisario Thomas Elfgren kommentoi tapausta MTV:lle.

Verkkotiedustelua peitetoimintana tehneet yhdysvaltalaiset ilmoittivat pojan suunnitelmista Suomen suojelupoliisille, jolta asia tuli paikallispoliisille ja keskusrikospoliisille (KRP). Poliisi piti tapausta erittäin vakavana, ja poika otettiin kiinni.

Hämeen poliisilaitos tiedotti keskiviikkona, ettei sillä ollut terrori-iskun suunnittelusta tietoa.

Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan poika kertoi KRP:lle, että hän tunsi olonsa verkkokeskusteluissa lopulta vaivaantuneeksi, koska häntä kehotettiin tai jopa yllytettiin tekemään isku. Tapaus ei koskaan päätynyt oikeuteen asti, mutta poika on ollut siitä lähtien viranomaisten seurannassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.