Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Maaningan Mahti kiusasi Lekaa tosissaan

Maaningan Mahdin ykkössarjajoukkue kiipesi lähelle jymy-yllätystä, kun se oli pudottaa liigajoukkue Leka Volleyn Suomen cupista.

Leka voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta sitten ote siirtyi pitkäksi aikaa sinnikkäille isännille, jotka suostuivat antamaan periksi vasta aivan viidennen erän lopussa.

– Oli meillä paikkoja voittoonkin saakka, huokaili Mahdin passari Matti Mustonen pettyneenä pelin jälkeen.

– Olemme pelanneet tällä kaudella hyviä otteluita ja laitoimme hanttiin tiukasti.

Maaningan urheilutalon tulostaululle kirjattiin kuitenkin Lekan voittolukemiksi 2–3 (24–26, 22–25, 25–23, 25–23, 9–15).

Mahti onnistui pelissään mainiosti ja mittasi matalasta kotisalistaan kaiken hyödyn irti.

Aloitussyötöt lähtivät useimmilta pelaajilta riskirajoilla, mikä piti Lekan vastaanoton varpaillaan koko ottelun. Avauserässä tunnelmat kertoivat, että ilta päättyy nopeaan vierasvoittoon, kun Leka johti 12–19.

Mahti voitti muutaman taistelupallon ja sai piristysruiskeen, joka käänsi kamppailun kulun selkeästä suosikkien voitosta tiukaksi taisteluksi paikasta puolivälieriin.

Kotijoukkue sai avauserässä jopa kaksi eräpalloa ennen kuin Lekan lujalyöntiset Eelis Karinen ja Samuli Kaislasalo takoivat erän vieraille.

Toisessa erässä piti pelin olla selvä, kun Leka vei sen täpärästi. Mahti kuitenkin näytti hyvän syysvireensä voittaen kaksi seuraavaa erää, kun kenttäpuolustus alkoi nostaa huikeita palloja peliin. Etenkin kokenut libero Pekka Sairanen näytti pärjäävän edelleen liigavastustajan vauhdissa.

Kun Mahdin passari Mustonen pelasi nopeaa ja rohkeaa hyökkäystä etsien mainosti lyöntipaikat vikkeläjalkaisille lyöjilleen, oli peli täysin auki viidennen erän alkaessa.

Viimeinen erä oli aluksi tuimaa taistelua, sillä Mahti oli tosissaan päättänyt voittaa vieraansa.

Vasta numeroissa 7–7 peli kääntyi vieraille.

Maajoukkueeseen noussut yleispelaaja Jan Helenius oli ottelun alkupuolella usein vaikeuksissa Mahdin torjunnan kanssa, mutta ratkaisevissa palloissa hän nousi esille. Helenius astui syöttämään luvuissa 8–7 ja pisti käyntiin neljän pisteen putken parilla ässäsyötöllään ja kuutospaikan hyökkäyksillä.

Lukemat olivat hetkessä 12–7, eikä Leka enää horjunut.

Voimakkaasti uusittu ja nuorennettu Leka pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä virallista voittoaan, kun Mahdin AndreyAnkudovich pisti ottelupallon antenniin.

Lekan valmentaja Lauri Hakala myönsi, että moni pelaaja hieman jännitti ensimmäistä otteluaan Lekan paidassa.

– Vastustajan hyvä peli teki työmme vaikeaksi. Mahti puolusti erinomaisesti ja sen vastaanottokin toimi hyvin, sanoi Hakala tyytyväisenä jatkopaikasta.

Leka kohtaa seuraavalla cupin kierroksella Pielaveden Sammon ja Joensuun Riennon välisen ottelun voittajan.