Mikko Koivu rikkoi komean rajapyykin NHL:ssä

Mikko Koivu viimeisteli ottelun päätösnumerot tyhjiin, kun Minnesota nappasi jääkiekon NHL:ssä 4–2-vierasvoiton Las Vegasista. Minnesotan suomalaishyökkääjä rikkoi samalla komean rajapyykin, sillä osuma oli Koivulle uran 200. NHL:n runkosarjassa.

Koivusta tuli Marian Gaborikin jälkeen kautta aikain toinen pelaaja, joka on tehnyt Minnesotalle 200 NHL-osumaa. Rajapyykin rikkomiseen Koivu tarvitsi 969 ottelua. Hänen tämän kauden pistesaldonsa 44 ottelusta on 7+21=28.

Sarjan kotisivujen mukaan Mikko ja Saku Koivu ovat kautta aikain vasta 14. veljespari, josta molemmat ovat rikkoneet NHL:ssä 200 maalin rajan. Saku Koivu teki omalla urallaan 255 maalia NHL:n runkosarjassa.

Barkoville kolme syöttöpistettä

Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä pelattujen NHL-otteluiden suomalaisässiä olivat Koivun lisäksi Floridan Aleksander Barkov ja Nashvillen maalivahti Pekka Rinne.

Barkov keräsi kolme syöttöpistettä, kun Florida kaatoi kotonaan San Josen 6–2. Hän lähestyy 50 pisteen rajaa, sillä Barkov on kerännyt 48 ottelussa tehot 17+30=47.

Huippuottelun pelannut Rinne nappasi 35 torjuntaa, kun Nashville haki Coloradon kotijäältä 4–1-vierasvoiton. NHL:n pistepörssin kolmospaikalla majaileva Mikko Rantanen jäi pisteittä.

–  Minulla ei ole valittamista pelaamisestamme. Teimme muutaman virheen, ja he hyödynsivät ne. He tekivät paljon virheitä, muttemme käyttäneet niitä hyväksemme. Mielestäni ratkaiseva ero oli Rinne, Coloradon päävalmentaja Jared Bednar kehui suomalaistorjujaa NHL:n kotisivuilla.

Myös Nashvillen luotsi Peter Laviolette ylisti ottelun ykköstähdeksi valittua Rinnettä. Voitto oli Laviolettelle NHL-valmennusuran 600:s.

–  Tämä oli erittäin vahva joukkuesuoritus. Pekka (Rinne) oli avauserässä uskomaton, Laviolette sanoi Nashvillen kotisivuilla.

Kehuja tuli myös Coloradon Rantaselta.

–  Pelasimme kahdessa ensimmäisessä erässä erittäin hyvää jääkiekkoa. Loimme paljon tekopaikkoja, mutta Rinne pelasi todella hyvin. Osa siitä on tosin omaa vikaamme, Rantanen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.