Minut on kivitetty elävältä

Maaninkalainen Jari Räsänen sai kovimman tuomion niin sanotussa STT:n dopingjutussa. Helsingin käräjäoikeus langetti maatalousalan yrittäjänä toimivalle miehelle vuoden ehdollisen vankeustuomion.

Lisäksi Räsänen määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia yhteensä reilut 6 000 euroa henkilökohtaisesti ja hieman yli 70 000 euroa yhteisvastuullisesti toisen tuomitun Pekka Vähäsöyringin kanssa. Entinen hiihtäjä otti raskaasti käräjäoikeuden päätöksen.

- Tässä on unohdettu, mikä on faktaa ja mikä fiktiota. Minut on kivitetty elävältä lähes kuoliaaksi, Räsänen kommentoi tuomiota.

Oikeus totesi Räsäsen syyllistyneen törkeään petokseen ajalla 22.4.1999-22.3.2001.

Käräjäoikeuden mukaan oikeudenkäynnissä näytettiin toteen, että Räsänen käytti epo-hormonia kaudella 1996-97 eli ajankohtana, johon STT viittasi vuoden 1998 uutisessaan.

Aiemmassa oikeudenkäynnissä Räsäsen todettiin vaatineen vahingonkorvausta perusteellisesti, koska väitettyä yhteyttä varastettuun ruotsalaiseen genotropin-kasvuhormoniin ei pystytty osoittamaan.

Tuoreimmassa oikeudenkäynnissä tultiin siihen tulokseen, että STT oli kuitenkin oikeilla jäljillä, koska oikeuden mukaan nyt on osoitettu vakuuttavasti Räsäsen käyttäneen kiellettyä ainetta eli epoa.

Räsänen kiistää edelleen jyrkästi kiellettyjen aineiden käytön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

IS: Kyrö haluaa palata valmentajaksi

Tärkeintä on vapauttava tuomio

Oikeus pitää Kyröä luotettavana, ei kostajana

Räsäselle vuosi ehdollista, Piiraisen syyte hylättiin

Doping-jutun todistaja: Puhukaa suut puhtaiksi!

Kuuntele Mika Myllylän lausunto STT:n dopingjutussa

Jari Räsänen kielsi lääkäriä kertomasta kokeista