NHL leikkaa konttoriväkensä palkkoja, Canadiens lomauttaa 60 prosenttia

Koronaviruksen takia keskeytetty NHL-jääkiekkoliiga alentaa toimistonsa työntekijöiden palkkoja väliaikaisesti 25 prosentilla, kertoi ESPN-kanava. Seuroissakin pakkotauko tuntuu, sillä perinteikäs Montreal Canadiens turvautuu lomautuksiin.

NHL:n pelit pysähtyivät 12. maaliskuuta, kun runkosarjaa oli jäljellä 3,5 viikkoa ja 189 ottelua. Liiga pähkäilee milloin ja miten kautta voitaisiin jatkaa, ja NHL-pelaajat ovat tällä hetkellä kotikaranteenissa. Eristys jatkuu ainakin tämän viikon perjantaihin.

Maanantaina New Jersey Devils ilmoitti ensimmäisenä NHL-seurana palkkaleikkauksista. Täysipäiväiset Devils-palkolliset menettävät tauon aikana jopa 20 prosenttia palkastaan ja siirtyvät nelipäiväiseen työviikkoon.

Canadiens puolestaan ilmoitti tiistaina, että työntekijöistä 60 prosenttia lomautetaan. Legendaarisen seuran omistava Groupe CH on toki kasannut kuuden miljoonan dollarin apurahaston varmistamaan, että työntekijät saavat 80 prosenttia peruspalkastaan kahden kuukauden ajan. Rahastosta saa myös lainaa vaikeasta taloustilanteesta selviämiseen.

–  Teemme kovasti töitä rajoittaaksemme vaikutusta, jota tämä tilanne tuo työntekijöillemme, Groupe CH:n omistaja Geoff Molson sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.