Nadal ja Djokovic kohtaavat unelmafinaalissa

Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelissä nähdään todellinen unelmafinaali, kun maailmanlistan kaksi kärkipelaajaa Rafael Nadal ja Novak Djokovic iskevät yhteen.

Nadal jyräsi finaaliin kaadettuaan välierissä isäntämaan toivon Andy Murrayn 5-7, 6-2, 6-2, 6-4.

Ensimmäistä grand slam -voittoaan jahtaava Murray onnistui viemään ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen Nadal oli herra ja hidalgo. Espanjalainen oli vain yksinkertaisesti parempi pelaaja. Nadalin syöttö toimi mainiosti läpi ottelun.

- Pelasin mielestäni erittäin hyvin. Voittaakseni Andyn minun oli pelattava parasta tennistäni ja onnistuin siinä, Nadal sanoi.

Loppuottelusta on odotettavissa huikea taistelu kahden maailman tämän hetken parhaan pelaajan välillä. Djokovicin puolesta puhuu se, että hän on voittanut kaikki kaksikon neljä kohtaamista tällä kaudella. Nadal on puolestaan kaksinkertainen Wimbledon-voittaja.

- Se tulee olemaan hyvin vaikea ottelu, mutta teen parhaani kuten aina, Nadal ennakoi.

Nadal hävisi Murrayta vastaan hieman yllättäen ensimmäisen erän, kun hän menetti syöttönsä 12. pelissä tekemättä pistettäkään. Sitä ennen molemmat olivat syöttäneet vahvasti.

Toisen erän neljännessä pelissä ottelu kääntyi Murrayn hukattua hyvän murtomahdollisuuden helppoihin virheisiin. Nadal voitti sekä toisen että kolmannen erän 6-2.

Neljännessä erässä Murray paransi jälleen peliään, mutta liian myöhään. Murrettuaan skotin syötön erän alussa Nadal ei herpaantunut vaan vei erän ja ottelun.

Andy Murraylle tappio oli katkera. 24-vuotiaan skotin unelma grand slam -voitosta siirtyi jälleen. Murray hävisi Nadalille myös vuosi sitten Wimbledonin välierissä sekä kuukausi sitten Ranskan avointen välierissä. Kotiyleisön 75-vuotinen odotus brittiläisestä Wimbledonin miesten mestarista jatkuu edelleen.

Novak Djokovic nappasi uransa ensimmäisen finaalipaikan Wimbledonissa kaatamalla ranskalaisen Jo-Wilfried Tsongan 7-6 (7-4), 6-2, 6-7 (9-11), 6-3. Serbipelaaja haparoi kolmannessa erässä, mutta oli kokonaisuudessaan vakuuttava. Ottelun jälkeen Djokovic oli hurmoksessa.

- Tätä on vaikea pukea sanoiksi. Tämä on yksi parhaista tunteista, jonka olen kokenut tenniskentällä. Unelmani on täyttymässä - ensimmäinen loppuotteluni Wimbledonissa, Djokovic sanoi.

Puolivälierissä Roger Federerin yllättänyt, turnauksessa 12:nneksi sijoitettu Tsonga antoi kuitenkin miehekkään vastuksen. Ensimmäisessä erässä hän syötti jo erän voitosta, kun Djokovic onnistui murrossa ja vei erän lopulta katkaisupelissä. Toisen erä serbi voitti helposti, mutta kolmannessa Tsonga näytti jälleen vaarallisuutensa.

Djokovic oli kolmannessa erässä jo matkalla kohti voittoa, mutta Tsonga kuittasi omat kaksi syötönmenetystään murtamalla heti perään Djokovicin syötöt ja venytti erän katkaisupeliin.

Djokovicilla oli katkaisupelissä jo kaksi ottelupalloa, mutta Tsonga selvitti sen vahvan syöttönsä avulla. Ranskalainen hyödynsi kolmannen eräpallonsa ja voitti erän.

Kolmannessa erässä vireensä kadottanut Djokovic ryhdistäytyi neljänteen erään. Hän mursi heti alkuun Tsongan syötön eikä enää taipunut vaan jyräsi 6-3-erävoittoon ja nappasi finaalipaikan.

Voitollaan serbi varmisti myös sen, että sunnuntain finaalin tuloksesta huolimatta hän nousee Nadalin ohi maailmanlistan kärkeen.

Serbipelaaja Novak Djokovicilla oli kovat panokset, kun hän kohtasi ranskalaisen Jo-Wilfried Tsongan Wimbledonin tennisturnauksen välierissä. Voittamalla Djokovic nappaisi uransa ensimmäisen Wimbledonin finaalipaikan ja varmistaisi nousun maailmanlistan ykköseksi.

Djokovic kesti paineet ja kolmannen erän pienestä haparoinnista huolimatta voitti ottelun erin 7-6 (7-4), 6-2, 6-7 (9-11), 6-3.

- Tätä on vaikea pukea sanoiksi. Tämä on yksi parhaista tunteista, jonka olen kokenut tenniskentällä. Unelmani on täyttymässä - ensimmäinen loppuotteluni Wimbledonissa, Djokovic sanoi.

Puolivälierissä Roger Federerin yllättänyt, turnauksessa 12:nneksi sijoitettu Tsonga antoi kuitenkin miehekkään vastuksen.

Djokovic ja Tsonga olivat vastakkain myös vuoden 2008 Australian avointen loppuottelussa, jolloin serbi otti uransa ensimmäisen grand slam -voiton.

Loppuottelussa Djokovic kohtaa joko Rafael Nadalin tai Andy Murrayn, jotka iskevät yhteen toisessa välierässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.