Niskasen suksen side naksui alusta asti

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen kärsi kalusto-ongelmista Tour de Skin viidennellä etapilla. Takaa-ajossa neljänneksi sijoittunut Niskanen ihmetteli suksisidettään kisan jälkeen.

- En tiedä, mikä siteessä oli, mutta se naksui aivan alusta saakka. Aina alamäessä laitoin sen uudelleen kiinni. En tiedä oliko lunta välissä, mutta side nousi aina holvista. Kysyin huollolta ohjeita. Päätettiin, että en vaihda suksea ja luotettiin siihen, että suksi pysyy kiinni. Pientä jännitystä oli koko kisan ajan, kun side piti ääntä. Ei se kuitenkaan suoritukseen vaikuttanut, Niskanen kertoo Maastohiihto ry:n tiedotteessa.

Niskasen mukaan perjantain suoritus oli hyvin lähellä hänen tavanomaista vapaan hiihtoa.

- Ihan ok vapaan kisa. Huomenna on kyllä mukavaa päästä hiihtämään perinteistä väliaikalähdöllä.

Tour de Skin viides osakilpailu oli 15 kilometrin takaa-ajo Cortina-Toblachissa. Kisa oli Norja-Suomi-maaottelu. Kisan voitti Astrid Jacobsen, Therese Johaug sijoittui toiseksi.

Suomalaisista kaikki naiset sijoittuivat kuudentoista kärkeen ja sijat kolmesta viiteen menivät seuraavasti: Anne Kyllönen nousi kolmanneksi, Kerttu Niskanen sijoittui neljänneksi ja kovan kirin hiihtänyt Krista Lähteenmäki nousi viidenneksi.

- Aivan mahtavaa, että sain onnistumisen. Neljä ensimmäistä kisaa on mennyt alakanttiin. Iso kiitos koko porukalle vuorovedosta. Näin hyvä suoritus oli mahdollista, kun yhdessä tehtiin töitä. Toivottavasti palaudun hyvin, eikä selkä mene jumiin. Huomenna on yksi lempimatkoistani, Lähteenmäki sanoi.

Aino-Kaisa Saarinen oli yhdeksäs ja Riitta-Liisa Roponen 16:s.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kyllönen nousi kolmanneksi Tourilla

Niskanen kuivatti ilon kyyneleet nopeasti