Norjan Heidi Weng sinnitteli maailmancupissa voittoon – Pärmäkoski oli yhteispisteissä neljäs

Maastohiihdon naisten maailmancup huipentui Falunin hiihtokisojen minikiertueella kiperään kamppailuun kokonaiskilpailun voitosta. Norjan Heidi Weng säilytti lopulta niukasti etumatkansa, vaikka hän jäi kauden viimeisessä kilpailussa 18:nneksi.

Marit Björgen voitti sunnuntaina cupin finaalina hiihdetyn 10 kilometrin takaa-ajon vapaalla hiihtotavalla ennen Yhdysvaltain Jessica Digginsiä ja Sadie Bjornsenia. Diggins nousi Falunin hyvillä sijoituksilla ja minikiertueen pisteillä cupin kokonaiskilpailussa toiseksi.

Myös Norjan Ingvild Flugstad Östberg kamppaili viimeisen kilpailun viime kilometreille kokonaiskilpailun voitosta, mutta hän tipahti lopussa kahdeksanneksi ja joutui tyytymään cupin pisteissä kolmanteen sijaan.

Krista Pärmäkoski sijoittui kauden päätöskilpailussa kuudenneksi, ja kokonaiskilpailussa hän oli neljäs. Kerttu Niskanen päätti cupin Falunin kympin 11. sijaan ja sijoittui loppupisteissä kymmenenneksi.

Uransa viimeisen maailmancupin hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen oli Falunin kympillä 23:s ja Johanna Matintalo 30:s.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo on jo varmistanut miesten maailmancupin voiton ennen kauden viimeistä kilpailua. Miehet hiihtävät Falunissa vapaalla hiihtotavalla 15 kilometrin kilpailun kello 15.15 Suomen aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Bolshunov lekotteli voittoon cupin päätöskilpailussa