Nuori, haluatko ravireportteriksi?

Savon Sanomat ja Pohjois-Savon sanomalehti opetuksessa työryhmä järjestävät toimittajan työstä kiinnostuneille nuorille mahdollisuuden nähdä, millaista suurtapahtumassa työskentely on käytännössä.

Iältään 10–14-vuotiaat ravireportterit pääsevät oikeisiin töihin reilun viikon kuluttua lauantaina ja sunnuntaina Kuninkuusraveissa Kuopion Sorsasalossa. Ravireportteri-ryhmään valitaan molemmiksi kisapäiviksi noin kymmenen juttujen kirjoittamisesta, valokuvaamisesta ja muusta toimitustyöstä kiinnostunutta.

 

Ravireportteriksi haluavilta vaaditaan avointa ja uteliasta mieltä, kiinnostusta hevosurheilua kohtaan ja positiivista asennetta. Kuninkuusraveissa vierailee kahden päivän aikana jopa 60 000 kisavierasta ja paikalla on pelkästään ammattitoimittajia toista sataa. Sen vuoksi nuorilta reportterin aluilta vaaditaan myös joustavuutta.

Reportteritoiminta alkaa molempina aamuina kello yhdeksän. Noin tunnin teoriaosuuden ja perehdytyksen jälkeen nuoret tekevät pienissä ryhmissä ja aikuisten tukemana juttuja, joita julkaistaan Savon Sanomien paperi- ja verkkolehdissä.

 

Mikäli haluat ravireportteriksi, lähetä nimesi, ikäsi, postiosoitteesi, oma ja huoltajan puhelinnumero sekä sähköpostiosoite Savon Sanomille osoitteeseen katri.ahokas@savonsanomat.fi. Ilmoita viestissä myös, kumpana päivänä haluaisit ravireportterina toimia.

Kuninkuusraviviikonlopun reportterit valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja valituille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. Reportteritoimintaa osallistuva tarvitsee huoltajan kirjallisen luvan. Savon Sanomat ei maksa reportteritoiminnan yhteydessä otetuista kuvista tai kirjoitetuista jutuista korvausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.