Olah hallitsi olympiamekkalan ja vastustajan temppuilun

Benedek Olah tekee suomalaista pöytätennishistoriaa jokaisessa olympialaisten ottelussaan, eikä laji voisi toivoa paljon parempaa lähettilästä tuomaan ihmisiä tv:n ääreen pöytätenniksen takia.

191-senttinen Olah on vaikuttava näky pingispöydän äärellä, ja avausottelussa hän osoitti hallitsevansa paitsi hankalaksi heittäytyneen vastustajan myös brasilialaisyleisön hurjan mekkalan viereisen pöydän ottelun kannustamisessa.

Olah kukisti singaporelaisen Feng Chenin erin 4–1 ja jatkaa olympiataivaltaan sunnuntaina.

Chenin taktiikka yllätti Olahin, sillä kiinalaisperäisen singaporelaisen pelitapa ei ollutkaan kiinalainen.

– Hän koitti pelata minulle keskelle, joten piti ottaa siinä vähän pakkia, Olah kertoi.

Olah avasi kahdella erävoitolla, joten kovin pahasti Chen ei pystynyt Olahia horjuttamaan. Suomalainen sai muutamaan kertaan ottelussa hienoja pisteputkia ja jyräsi vastustajan.

– Tasoeromme oli sellainen, että jos keskittymiseni olisi pysynyt kasassa, pelin olisi pitänyt mennä 4–0. Nyt se ei ollut parasta luokkaa. Palloa oli vähän vaikea kuulla, kun brasilialainen pelasi vieressä.

Olah arveli, että Riossa hän pelasi toistaiseksi uransa isoimman yleisön edessä, mutta Nigerian avoimissa melu oli kovempi. Monenlaista säätämistä viiden renkaan kisoissa riittää. Tiukat mainossäännöt lohkaisivat Olahin shortseista pienen valmistajan logon, mutta singaporelaisella oli mainos teipillä peitettynä. Teippi irtosi pari kertaa, mikä hiukan ärsytti Olahia.

– Hän halusi hidastaa peliä. Olisin toivonut, ettei se olisi ärsyttänyt minua.

Kuin pallo jalan alla

Olah pelaa olympiaturnausta kipua uhmaten, sillä hänen vasen jalkansa on puudutettu.

– Jos ottaisin kaiken pois ja kävelisin paljain jaloin, niin tuntuisi, että jalan alla on pingispallo. Välillä siihen sattuu, ja jalka haittaa liikkumista.

Olympialaisissa ei pikkukivuista välitetä, Olah kertasi, mutta arveli, ettei pystyisi liikkumaan ilman puudutusta.

Olah kohtaa sunnuntaina tanskalaisen Jonathan Grothin. Turnauksessa 22:nneksi sijoitettu Groth pääsi suoraan toiselle kierrokselle.

– Hän vetää erittäin matalia ja sijoittaa pallon jompaankumpaan kulmaan syvälle tai keskelle tai lyhyesti, Olah luonnehti.

Ottelu alkaa klo 16 Suomen aikaa.