Päävalmentaja Jukka Jalonen: Pelasimme tasapainoista jääkiekkoa

Hieman tahmeasti alkanut jääkiekon EHT-kotiturnaus sujui Suomelta loppua kohti aina vain paremmin. Kun mukaan lasketaan torstain Venäjä-ottelun päätöserä, Suomi pelasi Helsingissä seitsemän erää peräkkäin ilman takaiskumaalia. Sekä Tshekki että Ruotsi kukistuivat nollan pitäneen Veini Vehviläisen torjunnoilla kumpikin 3–0.

– Se kertoo siitä, että pelasimme tasapainoista jääkiekkoa. Hyökkäsimme fiksusti ja puolustimme viidellä viittä vastaan jämäkästi – myös Venäjää vastaan. Siinä ottelussa takaiskumaalit olivat osittain seurausta omasta hyökkäämisestämme, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi.

Suomella oli Ruotsia vastaan yksi kiirastulimainen jakso, kun kolmannen erän alussa jäähypenkillä istuivat yhtä aikaa Mika Niemi, Juuso Puustinen ja Mikko Lehtonen. Ruotsi pääsi yrittämään maalia kaksi minuuttia 5–3-ylivoimalla.

– Alivoiman tappo Veinin johdolla oli kovaa luokkaa, Jalonen alleviivasi.

Suomen EHT-joukkueessa oli kahdeksan ensikertalaista. Heistä kahdessa ottelussa kaikki 40 laukausta torjunut Vehviläinen säväytti maalin suulla, mutta huomiota ansaitsevat muutkin.

– Oli siellä muitakin onnistujia. Kaikki, jotka tulivat nyt A-maajoukkueeseen, olivat hyviä, Jalonen sanoi ja pudotteli muutaman nimen.

– Ville Leskinen oli tehokas, Arttu Ruotsalainen oli koko ajan hyvä, samoin Juhani Tyrväinen.

Välillä sapekastakin arvostelua osakseen saanut Liiga ja siinä pelaavat seurat ansaitsevat maajoukkueen päävalmentajan kehut.

– Liigan parhaiden joukkueiden parhaat pelaajat ovat valmiita kansainvälisiin peleihin. Antaa lisää itseluottamusta ja motivaatiota harjoitteluun, kun pärjää täällä, Jalonen kertoi.