Paluu lähes vuoden pakkohuilin jälkeen huipentui grand slam -titteliin

Yhdysvaltalaisen Sloane Stephensin paluu tenniskentille liki vuoden pakkohuilin jälkeen huipentui Yhdysvaltain avointen naisten kaksinpelin mestaruuteen. Sijoittamaton Stephens kukisti New Yorkissa maannaisensa ja parhaan kaverinsa Madison Keysin 61 minuutin kamppailun jälkeen 6–3, 6–0.

Stephens palasi tositoimiin heinäkuussa oltuaan sitä ennen 11 kuukautta sivussa jalkavamman takia. Kuusi viikkoa sitten Stephens oli maailmanlistan 957:s. Yhdysvaltain avoimiin lähdettäessä hän oli noussut rankingissa jo sijalle 83.

– Olin leikkauksessa tammikuussa. Jos joku olisi silloin kertonut, että voitan Yhdysvaltain avoimet, olisin sanonut, että se on täysin mahdotonta, Stephens päivitteli.

Stephensistä tuli tenniksen avoimella aikakaudella vasta viides sijoittamaton pelaaja, joka on pystynyt voittamaan naisten grand slam -tittelin.

Sekä 24-vuotias Stephens että 22-vuotias Keys tekivät debyyttinsä suurturnauksen loppuottelussa. Lapsuudesta asti toisensa tunteneen kaksikon yhteenlaskettu rankingsijoitus 99 oli alhaisin Yhdysvaltain avointen finaalihistoriassa.

– Maddie on paras ystäväni kilpailukiertueella. Sanoin hänelle toivoneeni, että pelissä olisi voinut tulla tasapeli, Stephens kertoi.

Myös Keysillä oli vain hyvää sanottavaa finaalivastustajastaan.

– Sloane on todella yksi lempi-ihmisistäni. Jos minun piti hävitä jollekulle tänään, olen iloinen, että hävisin hänelle, Keys sanaili.

 

Keys sortui virheisiin

Ottelun ratkaisu tapahtui helpoissa virheissä. Niitä Keys teki lyhytkestoisessa ottelussa peräti 30 Stephensin kuutta vastaan. Stephens kykeni lisäksi käyttämään hyväkseen 12 murtopallosta viisi. Keys ei murtoihin pystynyt kolmesta mahdollisuudesta huolimatta.

Stephens kuittasi voitostaan reilut kolme miljoonaa euroa palkintorahaa ja pomppaa maanantaina päivittyvällä maailmanlistalla sijalle 17. Keys sai tappiostaan kipukorvausta hieman alle puolitoista miljoonaa euroa. Hän nousee rankingissa 12:nneksi.