Pihlakoski perää pikapäätöstä Sotshin tavoitteista

Olympiakisojen mitalitavoite pitää asettaa nykyistä selvästi aikaisemmin, sanoo Suomen olympiakomitean varapuheenjohtaja Antti Pihlakoski Suomenmaa-lehdessä. Sotshin vuoden 2014 talvikisojen tavoitteiden kartoitus olisi jo aloitettava pyytämällä kultakin olympialajilta toimintasuunnitelma sekä perustelut siitä, miten tavoitteisiin päästään.

- Neljä vuotta on sellainen aika, jolla pystytään laivan kurssia muuttamaan ja saamaan tuloksia aikaan. Neljä kuukautta ennen kisoja asetetulla tavoitteella ei ole mitään muuta merkitystä kuin se, että hirttäydytään johonkin lukuun, jonka ylittyessä ollaan hyviä ja alittaessa huonoja, Pihlakoski toteaa.

Olympiakomitea asetti Vancouveriin tavoitteeksi 12 mitalia. Tavoite oli asetettu viime vuoden menestyksen perusteella, ja siitä jäätiin rutkasti, kun kotiin tuomisina oli yksi hopea ja neljä pronssia.

Pihlakoski piti selvänä, että muutoksia on tehtävä, jotta suomalaiset menestyvät tulevaisuudessa paremmin. Nykyistä urheilujohtoa Pihlakoski ei erottaisi, sen sijaan hän haluaisi keskittyä urheilun rakenteiden kehittämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.