Pyörivä tuuli tai polttava aurinko eivät häirinneet lahtelaista olympia-avauksessa

Taru Kuoppa näytti kilpailijan hermonsa ensiesiintymisessään Rion olympiakisoissa. Jousiammunnan sijoituskierroksella lahtelainen osoitti myösolevansa edelleen SE-kunnossa. Oma heinäkuinen Suomen ennätys jäi vain kahden pisteen päähän.

Tuloksella 643 Kuoppa sijoittui 14:nneksi. Hän nousi alkupuoliskon 30. sijalta komeasti kisan aikana, ja ilman alkupuolelle osunutta haparointia SE olisi ollut mahdollinen.

– Alku oli ihan kamalaa. Sitten tunsin, että jännittäminen suli pikkuhiljaa pois. Kisan aikana itseluottamus nousi, tuntui hyvältä ja pystyin keskittymään olennaiseen.

Kisa koetteli urheilijoita. He ampuivat 72 nuolta kahden tunnin aikana Rion auringon paisteessa kuumalla Sambodromo-stadionilla. Kuoppa ei valittanut olosuhteista, päinvastoin.

– Odotin, että olisi vielä lämpimämpää. Koin, että oli miellyttävä olla. Minulla oli erittäin hyvä lämpötila, ei nihkeä tai kuuma.

Kisan toisella puoliskolla pyörinyt tuulikaan ei haitannut lahtelaista.

– Se ei vaikuttanut omalle kohdalleni. Kun maltoin odottaa rakoja, tyyniä hetkiä oli paljon.

Kuoppa kohtaa ensimmäisellä pudotuskierroksella 51. sijalta Burman San Yu Htwen, joka ei ole hänelle ennestään tuttu.

Kisat jatkuvat aikaisintaan maanantaina. Lauantaina Kuoppa aikoo pitää vapaapäivän ja esitellä kisakylää Riossa tukena olevalle miehelleen ja appiukolleen. Neljävuotias Onni-poika jännittää kisoja kotona.

Jatkossa jousiampujat pääsevät kestävyyden puolesta helpommalla. Pudotuskierroksilla ammutaan vain kuusi nuolta, tarvittaessa uusintanuolia. Vain parempi jatkaa.