Jättiyllätys Ranskan avoimissa: kakkossijoitettu putosi sijoittamattomalle

Kakkossijoitettu Agnieszka Radwanska putosi yllättäen tenniksen Ranskan avointen neljännesvälierissä tiistaina. Puolalainen kärsi tappion sijoittamattomalle Bulgarian Tsvetana Pironkovalle, joka voitti sunnuntaina alkaneen ottelun 2–6, 6–3, 6–3.

Radwanska johti ottelua 6–2, 3–0, kun se keskeytettiin sunnuntaina sateen takia, ja näytti olevan vahvasti matkalla kohti puolivälieräpaikkaa. Maanantaina ei sateen vuoksi pelattu lainkaan, mutta kun ottelu jatkui tiistaina, Pironkova jyräsi Radwanskan täysin.

Maailmanlistalla sijalla 102 majaileva bulgarialainen voitti 10 peliä putkeen, kun hänen vastustajansa kärsi rannevaivasta.

– Tämä tuntuu uskomattoman hienolta. En löydä juuri nyt sanoja, olen niin iloinen. Sateen kanssa oli hyvin vaikeaa, meillä meni melkein kolme päivää saada ottelu loppuun, Pironkova hehkutti.

Yllätystappion koki myös kuudenneksi sijoitettu Simona Halep. Romanialainen ylsi Pariisissa finaaliin vuonna 2014, mutta hävisi tiistaina Australian Samantha Stosurille, joka eteni puolivälieriin lukemin 7–6 (7–0), 6–3.

Halep johti avauserää 5–3, kun ottelu keskeytettiin sunnuntaina. Tiistaina Stosur mursi romanialaisen syötön kolme kertaa ja nousi voittoon.

Turnauksessa 21:nneksi sijoitettu Stosur kohtaa puolivälierissä juuri Pironkovan. Stosur on Ranskan avointen finalisti vuodelta 2010.

Luonto pitää Ranskan avoimia pilkkanaan - katso kuvat!