Ranskan avointen finalistin kohtaaminen maistuu Niklas-Salmiselle ja Ruusuvuorelle

Suomen tennismaajoukkue vaikutti hyvähenkiseltä ja rennolta torstaina Espoossa, jossa arvottiin ottelujärjestys viikonlopun Davis Cup -otteluun Itävaltaa vastaan.

Espoo Areenan käytävillä maataan edusti myös maailmanlistan vitonen Dominic Thiem. Ranskan avointen finalisti kohtaa perjantain avausottelussa Suomen Patrik Niklas-Salmisen, jolle nimekäs vastustaja on mieleen.

– Puhutaan vielä Jarkko Niemisen kanssa illalla taktiikasta, mutta omien vahvuuksien kautta se rakentuu, 22-vuotias vasuripelaaja tuumi.

Niklas-Salminen on maailmanlistalla sijalla 551, eikä kohtaa Thiemin tasoisia pelaajia muualla kuin Davis Cupissa.

– Hienoa päästä pelaamaan tällaiseen tapahtumaan varsinkin kotona. Mökki tulee täyteen, Niklas-Salminen ennakoi.

Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori haluaa jatkaa kesän hyviä otteitaan. Perjantaina verkon toiselle puolelle asettuu Dennis Novak, joka on hyvä mittari nopeaa nousua rankingeissa tekevälle nuorukaiselle.

– Olen omalla pelilläni pystynyt voittamaan tuon tason kavereita. Se tuo vähän ekstrapotkua. Lauantaina sitten yksi maailman huipuista Thiem. Kiva nähdä, mihin oma peli riittää, Ruusuvuori, 20, sanoi.

Myös nelinpelissä vastustaja on haastava, mikä lupaa jännittävää maaottelua. Henri Kontinen ja Harri Heliövaara yrittävät kukistaa Itävallan kokeneet Jürgen Melzerin ja Oliver Marachin lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.