Ranskassa pettynyt Kontinen käänsi katsettaan jo nurmikentille: "Massa-alusta ei ole tekosyy"

Henri Kontinen ja hänen parinsa John Peers osasivat odottaa, ettei urakasta tenniksen Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa tule helppoa. Putoaminen nelinpelin ensimmäisellä kierroksella oli kuitenkin kaksikolle paha pettymys.

– Niin kuin olin jo aiemmin sanonut, massa ei ehkä ole meille paras alusta pelata. Toisaalta sitä ei voi käyttää tekosyynä häviöllemme, olosuhteet olivat tarpeeksi hyvät meille. Peli kulki ajoittain ihan hyvin ja meillä oli mahdollisuutemme, mutta emme pystyneet niitä hyödyntämään, Kontinen sanoi.  

Kontinen ja hänen australialaisparinsa Peers hävisivät kokeneille espanjalaisille David Marrerolle ja Tommy Robredolle 6–7 (3–7), 3–6. Kontinen ja Peers olivat turnauksen ykkössijoitettuja.

– Päällimmäisenä tunteena on pettymys, mutta nyt hengähdän hieman. Sen jälkeen käymme yhdessä Johnin kanssa läpi massakenttäkauden. Täytyy katsoa, mitä voisimme tehdä eri tavalla ja paremmin. Tämä on tennistä ja elämää. Saamme uuden mahdollisuuden pian, Kontinen tuumi.

 

Wimbledon mielessä

 

Kontinen ja Peers voittivat tammikuussa Australian avoimet, mutta ovat sen jälkeen pelanneet vaihtelevalla menestyksellä.

– Meillä oli ylä- ja alamäkiä myös viime vuonna. Kausi on todella pitkä, matkalle mahtuu viikkoja jolloin et pelaa niin hyvin kuin haluaisit. Ei siihen voi hirveästi vaikuttaa, mutta totta kai olen pettynyt tästä häviöstä ja siihen, että turnaus päättyi näin aikaisessa vaiheessa. Mutta eipä tälle asialle pysty enää mitään tekemään, Kontinen pohti allapäin.

Karvaasta tappiosta huolimatta hän käänsi katseensa jo pian alkavaan nurmikenttäkauteen.

– Suunnitelmissa on pelata Queens Clubin turnauksessa sekä tietysti Wimbledonissa. John pelaa Ranskassa vielä sekanelinpeliä, joten annan hänelle rauhan siihen. Sen jälkeen suunnittelemme tarkemmin yhdessä, kuinka valmistaudumme parhaalla mahdollisella tavalla peleihin ruoholla, Kontinen kertoi.