Ringeten SM-finaaleissa tutut vääntäjät – Lapinlahti hakee jo yhdeksättä mestaruuttaan

Ringeten SM-finaalisarjassa on tuttu poljento, kun loppuotteluissa kohtaavat viime vuoden tavoin Lapinlahden Luistin -89 ja Nokian Urheilijat. LL-89 hakee jo historiansa yhdeksättä Suomen mestaruutta ja Nokia kolmatta.

Suomen ringettehistorian menestyksekkäin seura LL-89 kukisti viime vuonna finaaleissa Nokian Urheilijat suoraan voitoin 3–0.

Tuttu finaalivastustaja on Nokian Urheilijoiden päävalmentajan Jonna Sataman mieleen.

–  Se on henkilökohtaisesti minulle erittäin mieluinen vastustaja, mutta samalla myös pahin ja vaikein mahdollinen. Kauteen lähdettäessä Lapinlahti joutui starttaamaan uudistuneella joukkueella, mutta tästäkin huolimatta Anne Pohjolan uurastuksella he raapivat hyvin pisteitä kasaan, Satama kertoi Ringetteliiton tiedotteessa.

Nokian Urheilijat voitti SM-runkosarjan ja Lapinlahti oli kolmas. Nokia myös voitti LL-89:n kaikissa neljässä runkosarjakohtaamisessa.

–  Nokian vahvuus on materiaalin laajuudessa, koska joukkue ei ole yksittäisten pelaajien varassa, vaan ratkaisijoita löytyy laajalla rintamalla. Myös puolustus ja maalivahtipeli ovat Nokialla kunnossa, Lapinlahden Luistin -89:n joukkueenjohtaja Ismo Hyvönen kehui.

Mestaruuteen tarvitaan lauantaina Nokialla alkavassa finaalisarjassa kolme voittoa. Espoon Kiekkoseura ja Lahti Ringette ratkovat lauantaina Espoossa pronssimitalien kohtalon yhdessä ottelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.