Roller derby on kaukana rusettiluistelusta

Ei tarvita kuin rullaluistimet, suojavarusteet ja sopivasti reipasta urheiluhenkeä.

–Se on hauska, rämäpäinen laji, jossa joukkuehenki on hirveän suuressa osassa. Pitää toki olla yksilönäkin taitava, mutta ilman joukkuetta kukaan ei pärjää, noin puolen vuoden ajan roller derbyä harrastanut Asta Elijoki kuvailee.

Elijoki on yksi noin 15 aktiivisesti Kuopio Roller Derbyssä pelaavasta naisesta. Lisää mahtuu mukaan ja lauantaina seura järjestääkin niin sanotun Open Skate -tapahtuman, jossa asiasta kiinnostuneet pääsevät ottamaan tuntumaa lajiin.

–Ainoa rajoite on, että on täyttänyt 18 vuotta. Muuten kaikki kelpaavat mukaan. Pientä luonteenlujuutta pitää toki olla, ettei ihan pienestä tällistä säikähdä. Alkeiskurssillakin kuitenkin opetellaan kaatumaan ja sietämään epävakaisuutta, Elijoki selvittää.

 

Varsinainen kevään kestävä alkeiskurssi aloitetaan tammikuussa, jolloin uudet tulokkaat pääsevät kunnolla mukaan lajin saloihin.

–Alkeiskurssi huipentuu sääntö- ja tekniikkakokeisiin, eli kuka tahansa ei noin vain pääse pelaamaan. Tämä on kontaktilaji, jossa on vaara, että jotain sattuu. Kokeista pitää päästä läpi, jotta on turvallinen pelaaja sekä itselleen että toisille, Elijoki muistuttaa.

Vauhdikkaasta luonteestaan huolimatta isompia loukkaantumisia sattuu lajissa harvemmin.

–Meillä taisi yhdellä tytöllä kerran harjoituksissa nilkka vähän pyörähtää. Mustelmia tietenkin tulee, mutta niihin ei kukaan kuole.

 

Kuopio Roller Derby järjestää Open Skatet Ylä-Pyörön koululla tänään kello 13–15 sekä lauantaina 11.1. kello 17–19.

Lue aiheesta lisää lauantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.