Ruotsin hiihtokomeetta säväytti kukistamalla Johaugin – ei silti ole tyytyväinen kauteensa

Maastohiihtovaltiatar Therese Johaugin ylivoima sai yllättävää säröä päättyneen kauden loppumetreillä, kun Ruotsin 20-vuotias Frida Karlsson voitti 30 kilometrin loppusuoralla Johaugin tämän suosikkimatkalla ja vieläpä norjalaisten omassa hiihtopyhätössä Holmenkollenilla.

Koronaviruksen tyssäämän kauden viimeiseksi jääneessä kisassa Oslossa Karlsson yllätti Johaugin, vaikka tällä oli 20 kilometrin kohdalla noin 50 sekunnin ero takaa-ajajiinsa. Karlssonille voitto oli cup-uran ensimmäinen. Loppukauden nousuvirettä oli jo näyttänyt viikkoa aiemmin Salpausselällä tullut 10 kilometrin nelossija.

Silti Karlssonin arvio kaudestaan oli tyly, kun Expressen-lehti häntä jututti.

–  Paskakausi, kun katsoo kokonaisuutta, viime vuonna Seefeldin MM-hiihdoista kolme mitalia ottanut Karlsson summaa päättynyttä kauttaan.

Kuormitus johti kilpailutaukoon

Karut mietteet ymmärtää, sillä Karlsson oli terveysongelmien takia sivussa maailmancupista yli kaksi kuukautta marras-joulukuun vaihteessa kisatusta Rukan cup-avauksesta lähtien. Tulevaan kauteen Karlsson lähtee nälkäisenä, tavoittelemaan yhä uudelleen Johaugin kukistamista.

–  Opin paljon tästä kaudesta, ja se kantaa tuleviin kisoihinkin. Ja onhan minulla kuitenkin jo tuo voitto Holmenkollenilta, sekin kantaa eteenpäin, Karlsson miettii.

Karlsson uskoo myös, että kaudesta "paskan" tehneet ongelmat ovat takanapäin. Karlssonin pitkä kilpailutauko juontui liiasta kuormituksesta, ja Ruotsin hiihtoliitto laittoi hänet "pakkolomalle".

–  Se oli kovaa. Olin pohjalla, mutta puristin nyrkkiä ja raivasin tieni takaisin ylös. Ja opin tuosta, harjoittelumääristään nykyisin "tietoisempi" Karlsson päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.