Ruotsin jalkapallossa epäilty manipulaatioyritys, AIK-pelaajalle tarjottiin isoa rahasummaa

Ruotsissa illan ohjelmaan kuulunut pääsarjan jalkapallo-ottelu IFK Göteborg–AIK peruuntui epäillyn manipulaatioyrityksen takia. Poliisi on aloittanut tutkinnan aiheesta.

Ruotsin jalkapalloliiton SvFF:n mukaan yhteen AIK:n pelaajaan yritettiin vaikuttaa, jotta hän alisuorittaisi tahallaan ottelussa IFK Göteborgia vastaan. Vastineeksi hänelle tarjottiin suurta summaa rahaa.

Ruotsin jalkapalloliitto päätti yhdessä seurojen, poliisin ja pääsarjoja hallinnoivan Svensk elitfotbollin kanssa perua ottelun.

– Tässä ei ole kyse yksittäisestä ottelusta. Tämä on vakava hyökkäys ruotsalaista jalkapalloilua kohtaan. Emme voi hyväksyä sellaista, ja siksi meidän pitää reagoida vahvasti, sanoo Ruotsin jalkapalloliiton pääsihteeri Håkan Sjöstrand.

Ruotsin keskusurheiluliiton puheenjohtaja Björn Eriksson on iloinen, että AIK:n pelaaja uskalsi sanoa ei ja kertoa tapauksesta eteenpäin.

– Tämä on paras tapa estää tällainen urheiluun kohdistuva uhka, Eriksson sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Urheilu

TPS:n hyökkääjä Nurmi teki kahden vuoden jatkosopimuksen – "Uskon tähän meidän juttuun"

Taitoluisteluvalmentaja Ulla Pappin mielestä valmentajille pitää antaa aikaa sopeutua: "1990-luvulla autoritääristä valmennusta ihannoitiin"

Suomen Galay karsiutui miesten vapaaohjelmasta EM-taitoluistelussa – olisi tarvinnut yli yhdeksän pistettä lisää

Autotallitalkoista yli 800 pelaajan seuraksi – kaveriporukan harrastus kasvoi isoihin mittoihin

KuPSin fysiikkavalmentaja Luis Anula siirtyy Pietarin Zenitiin: "Lähdöllä ei mitään tekemistä valmentajien erimielisyyksien kanssa"

Tommi Mäkisen talli starttaa haastajana rallin MM-sarjaan – ”Meillä on tiimissä hyvä henki”

"Paineet valmentajalle tuloksen tekemisestä ovat tosi isot, koska vain voitto kelpaa" – Anuliisa Uotila peräänkuuluttaa seuralta ja Taitoluisteluliitolta ripeitä toimia valmennuksen epäkohtien korjaamiseksi

Koronavirus siirtää Kiinassa järjestettäviä olympialaisten karsintaturnauksia

Teemu Pukin tarina kääntyy lastenkirjaksi

Henri Kontinen uuden parinsa kanssa jatkoon – suomalais-saksalainen nelinpelipari aloitti yhteisen taipaleen voitokkaasti Australian avointen ensimmäisellä kierroksella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.