Ruuska ja Voss rajuissa pronssijuhlissa

Tarinagolfin tähtipelaajien Lauri Ruuskan, 18, ja Marika Vossin, 23, vire kesti loppuun saakka golfin lyöntipelin SM-kilpailuissa Hämeenlinnan Aulangolla.
Päätöspäivän paineet hienosti kestäneen kaksikon kaulaan ripustettiin lauantaina SM-pronssit. Yleisen sarjan mitali oli sekä Ruuskalle että Vossille uran ensimmäinen.
Mitalin lisäksi Ruuska sai Aulangolla muitakin iloisia uutisia. Hyvä esitys palkittiin kutsulla parin viikon kuluttua Kytäjällä pelattavaan ammattilaisten Challenge Tourin 170·000 euron osakilpailuun.
Voss puolestaan suuntaa Hämeenlinnasta suoraan amatöörien EM-kisoihin, jotka pelataan ensi viikolla Sloveniassa.
Ruuska pelasi päätöskierroksen kolme alle kentän ihannetuloksen ja päätyi tulokseen seitsemän alle.
– Pystyin pelaamaan nousujohteisesti ja kisa meni nappiin, sanoi mitalia tavoittelemaan lähtenyt Ruuska, joka kesäkuussa voitti alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruuden.
– Alusta lähtien kentästä sain hyvät fiilikset kentästä ja oli mukava lähteä pelaamaan.
Päätöspäivään kolmantena lähtenyt Ruuska pääsi nauttimaan pelaamisesta sankan yleisöjoukon edessä mestaruuden lopulta voittaneen Tapio Pulkkasen (-23) ja hopeaa ottaneen Erik Myllymäen (-12) kanssa.
– Oli hienoa pelata, kun yleisö eli pelissä mukana. Lyöminen oli tänään todella hyvää ja sain paljon birdiepaikkoja, neljä birdietä ja yhden bogeyn päätöskierroksella pelannut Ruuska tiivisti.
Tarinagolfin panos oli kokonaisuudessaan vahva, sillä Janne Koivisto (+2) sijoittui kymmenennelle jaetulle ja Mikko Kauniskangas (+12) 31. jaetulla sijalle.

Voss nousi päätöskierroksella perjantain jälkeiseltä neljänneltä sijalta yhden pykälän jätettyään Jenna Mäihäniemen taakseen kahden lyönnin erolla.
– Mitali oli tavoitteena ja se toteutui. Pelasin kuitenkin tasaisen nihkeästi ja kolme viimeistä päivää olivat oikeastaan täysin identtiset, Voss summasi.
Päätöspäivän kierroksen siilinjärveläinen pelasi kolme yli tehtyään yhden birdien ja neljä bogeyta päätyen lopputulokseen 11 yli.
Voss löi läpi kilpailun hyvin, mutta ei saanut puttejaan uppoamaan.
– Birdiepaikkoja tuli, mutta puttaaminen oli huonoa. Toisaalta on hyvä, että paikkoja tulee, sillä nyt lähes kaikki putit lipuivat vain täpärästi ohi.
– Vähän harmittaa, etten päässyt haastamaan kärkikaksikkoa kirkkaammista mitaleista, Voss sanoi.
Naisten kilpailua hallitsi alusta lähtien Noora Tamminen (-3). Krista Bakker (+5) oli yhtä selvä kakkonen.