SB Welhot otti pisteet valmentajan painajaisesta - Tuononen päästi piinasta 11 sekuntia ennen loppua

Riku Tuononen pelasti SB Welhot tilastotappiolta vain 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista.

Tuonosen tarkka sivallus Merikoski SBT:n maalin alakulmaan sinetöi kuopiolaisten 9–8 (3–0, 3–3, 3–5)-voiton. Näin oululaisten kauden ainoa piste on edelleen sarja-avauksen tasapelistä kuopiolaisia vastaan.

– Helpotti kyllä, ottelun ratkaisija myönsi.

 

SB Welhot meni avauserässä helposti kolmen maalin johtoon, laski toisessa vieraat maalin tuntumalle ja livahti taas karkuteille. Kissa ja hiiri -leikkiä jatkui lopulta päätösvihellykseen saakka.

– Tiedettiin jo otteluun lähtiessä, että tästä voi tulla vaikeaa, kun itsellämme on kulkenut hyvin ja vastustajalla on ollut vaikeaa, Tuononen pohdiskeli.

Ratkaisumaalin lisäksi kaksi syöttöpinnaa poiminut ottelun ratkaisija ei halunnut ottelun sisälle mahtuneita notkahduksia murehtia.

– Kaksi pinnaa tuli, se on pääasia. Lopputuloksella ei ole väliä.

 

Seitsemännen peräkkäisen voittonsa ottanut Welhot nousi voittonsa ansiosta sarjassa kolmanneksi eli liigakarsijan paikalle pisteen ottelun vähemmän pelanneen ÅIF:n edelle.

– Tällaisella pelillä on karsinnoista tai karsinnoissa pärjäämisestä turha haaveilla. Peli oli valmentajan painajainen, kuopiolaisten päävalmentaja Mikko Tiihonen pureksi 3–0 ja 7–3-johtoasemien hukkaamista.

– Valmistuimme otteluun huolella. Aamuharjoituksissa oli hyvä meininki ja kaiken piti olla kunnossa.

– Meiltä hirveää ylipelaamista, kenttätasapaino ei toiminut ja nousuissa varmistus petti. Onneksi peli on nauhalla. Tästä tuli paljon materiaalia, josta meidän pitää ottaa opiksemme, valmentaja sanoi.

 

Yleisön kannalta viihdyttävässä ja jännittävässä ottelussa oli lopulta Welhojenkin kannalta hyvää.

Joukkue osoitti jälleen kerran vahvuutensa kääntämällä loppuhetken haasteet edukseen.

– Olemme aina kriittisiä omaa tekemistämme kohtaan. Toki pisteistä täytyy iloita ja tästäkin tuli oppia, Tiihonen korosti.

Kuopiolaisista Tuononen (1+2) ja Iiro Lankinen (1+2) kokosivat kolme tehopistettä. Heikki Koivisto merkkautti 1+1. Huomionarvoista on, että kotijoukkueen kaikki yhdeksän maalia merkittiin eri tekijälle.

SB Welhoilla on pelaamatta Divarin runkosarjasta viisi ottelua. Niistä neljä joukkue pelaa vieraskentällä. Viimeisen kotiottelunsa joukkue pelaa kuukauden kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.