Saksa romahti tylysti ulos MM-kisoista – Ruotsi lohkovoittoon

Jalkapallon MM-kisoissa nähtiin jättiyllätys, kun hallitseva mestari Saksa jäi alkulohkoon.

Saksa hävisi Kazanissa pelatussa F-lohkon päätöskamppailussaan Etelä-Korealle 0–2 ja jäi lohkon viimeiseksi. Samaan aikaan Ruotsi voitti Jekaterinburgissa Meksikon 3–0.

Ruotsi eteni lohkon ykkösenä ja Meksiko kakkosena neljännesvälieriin. Molemmat keräsivät kuusi pistettä, kun Saksa ja Etelä-Korea jäivät kolmeen.

Saksa piti Etelä-Korea-ottelussa vastustajaansa selvästi enemmän palloa, mutta heikot viimeistely-yritykset ja vastustajan kurinalaisuus pitivät sen nollilla. Etelä-Korea teki molemmat maalinsa lisäajalla.

Kim Young-gwon vei Etelä-Korean 1–0-johtoon kolmannella lisäaikaminuutilla. Osuma liputettiin ensin paitsioksi, mutta hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Kolme minuuttia myöhemmin Son Heung-min sai kunnian viimeistellä loppunumerot tyhjiin, kun maalivahti Manuel Neuer oli noussut hyökkäykseen mukaan.

 

Ruotsi iski toisella jaksolla

 

Myös Ruotsi viimeisteli kaikki osumansa toisella puoliajalla. Ludwig Augustinsson täräytti 50. minuutilla läheltä 1–0-maalin. Ruotsi meni Jekaterinburgissa pelatussa ottelussa 2–0-johtoon Andreas Granqvistin rangaistuspotkulla.

Päätösnumerot nähtiin 74. minuutilla, kun pallo meni Meksikon Edson Alvarezista omaan maaliin.

Saksa jatkoi samalla erikoista kierrettä, jossa hallitseva maailmanmestari on hyytynyt seuraavissa MM-kisoissa alkulohkoon. Espanja koki saman kohtalon 2014 ja Italia 2010.

Ruotsin ja Meksikon neljännesvälierävastustajat selviävät myöhemmin tänään pelattavissa E-lohkon päätöskierroksen otteluissa.

Saksa vaipui epätoivoon – Bild: "Painajainen kävi toteen"