Satunnaiskatsojille entistä viihteellisempää olympiasisältöä

Pyeongchangin talvikisat ovat ensimmäiset olympialaiset, jotka Suomessa näkyvät Ylen ohella kaupallisilla kanavilla. Discoveryn mukaantulo muuttaa hieman totuttuja katselukokemuksia.

Ilmaiskanavien televisioinnissaan Discovery on pyrkinyt ajattelemaan erityisesti niitä, joita olympialaiset kiinnostavat ilmiönä, mutta jotka eivät jaksa herätä pikkutunneilla syynäämään kaikkia kisatapahtumia.

– Sellaisia ihmisiä on aika paljon. Siksi haluamme tuoda prime time -lähetyksiimme myös viihtellisempää kulmaa, kertoi Discovery Networks Finlandin urheilupäällikkö Antti Haajanen.

Discoveryn ilmaislähetysten malli on seuraava: TV5 näyttää ensin kello 17–19 kohokohtia päivän tapahtumista, minkä jälkeen kello 19–20 esitetään viihteellisempi Päivän parhaat -ohjelma, johon on värvätty ex-taitoluistelija Kiira Korpi ja koomikko Sami Hedberg. Sen jälkeen vuorossa on kello 20–21 päivän kiekkokohokohtia puiva jääkiekkostudio. Lisäksi kello 23–01 ilmaiskanava Kutonen esittää Eurosportin lajikohtaisia koosteohjelmia.

Koska Discovery omistaa olympiaoikeudet suurimmassa osassa Eurooppaa, se pystyy jakamaan sisältöjä eri maiden välillä. Esimerkiksi Ruotsissa Discoveryn jääkiekkoasiantuntijana on Peter Forsberg, jonka näkemyksiä voidaan kuulla myös suomalaisissa lähetyksissä.

Pyeongchangin kiekkoturnauksen kiinnostavuus putosi monta pykälää, kun varmistui, että NHL-pelaajat jäävät pois olympialaisista ensi kertaa sitten vuoden 1994. Olympiaturnaus on siis ainakin teoriassa jopa heikkotasoisempi kuin jokakeväiset MM-karkelot.

Haajanen kiistää, että se olisi ollut suuri pettymys.

– Kaikki analyysit osoittavat, että viime kädessä se ei vaikuta niin paljon katsojalukuihin. Jos mietitään kaikkien aikojen katsotuimpia kiekkolähetyksiä, niin esimerkiksi MM-95, nuorten MM-kisat ja Miracle on Ice (vuoden 1980 olympiakisat) olivat myös sellaisia, joissa ei ollut yhtään NHL-pelaajia, Haajanen sanoi.

Haajanen arvioi NHL-pelaajien puuttumisen vaikuttavan ehkä eniten muiden kuin Suomen otteluiden kiinnostavuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Valtaosa Etelä-Korean olympiatapahtumista näkyy ilmaiskanavilla