Savolaisurheilun kerma kokoontuu Kuopion torille

Urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertue saapuu sunnuntaina Kuopion torille. Yleisö voi tutustua Urheiluruudun tekemiseen ja tavata samalla merkittäviä urheilupersoonia kello 11–14.

Paikalla ovat muun muassa jääkiekkonimet Kasperi, Kimmo ja Hannu Kapanen, jalkapalloilija Ilja Venäläinen, lentopallon A-maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sekä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

Paikallisista seuroista esittäytyvät muun muassa Kuopion Reippaan voimistelijat, Kuopion Tennisseura ja Juniori-KalPa. Seurat järjestävät myös leikkimielisiä kilpailuja.

Tapahtuman juontajina Kuopiossa ovat Urheiluruudusta tutut Inka Henelius ja Laura Arffman, joka korvaa Niki Juuselan.

– Urheiluruudun juhliessa 50-vuotista taivaltaan tulee minullekin täyteen Urheiluruudussa täys kymppi! Reppuun on siis pakattu runsaasti reipasta juhlamieltä, kun pääsen vierailulle Savon sydämeen. Savolaiset huastavat paljo ja kovvoo! Inka Henelius toteaa.

– Nähtäväksi jää, juhlivatko Suomen leijonat sunnuntaina Tukholmassa. Se on kuitenkin varmaa, että torilla tavataan!

Tapahtuman aikana kuka tahansa voi kokeilla selostuskaraokea.

– Seinäjoella lajina oli salibandy ja Sotkamossa yleisurheilu. Kuopiossa selostettava laji paljastetaan tapahtuman alussa. Karaoke on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kokeilemaan miltä selostajan työ tuntuu, sanoo Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu.

Urheiluruudun juhlakiertue tuo tutut ruutukasvot Kuopioon