Savon Sanomat juhlistaa voittoa Iivon Sanomilla

Veera Jääskeläinen

Savon Sanomat on torstaina Iivon Sanomat kunnianosoituksena tuoreelle hiihdon maailmanmestarille. Vieremäläislähtöinen ja Kuopiossa asuva Iivo Niskanen voitti keskiviikkona kultaa Lahdessa 15 kilometrin matkalla.

Savon Sanomien vastaava päätoimittaja Seppo Rönkkö kertoo ajatuksen nimen muuttamisesta tulleen intuitiivisesti heti maailmanmestaruuden varmistuttua.

– Savon Sanomat halusi huomioida alueemme urheilijan upean suorituksen vaihtamalla nimensä yhdeksi päiväksi Iivon Sanomiksi. Suoritus on erityisesti yksilöurheilussa hyvin poikkeuksellinen. Tämä symboloi myös suomalaisen hiihdon uutta nousua, Rönkkö perustelee ja toteaa, kuinka lehden nimen vaihtaminen onnistui muuttamalla kahta ensimmäistä kirjainta.

Savon Sanomat ei ole tehnyt vastaavaa nimen vaihdosta koskaan aikaisemmin, eikä niitä aiota tehdä jatkossakaan kuin äärimmäisen harvoin. Rönkkö perustelee nyt annettua huomionosoitusta sillä, että Iivo Niskasen menestys on poikkeuksellista Savossa. Niskanen on tuoreen maailmanmestaruuden lisäksi voittanut Lahdessa myös parisprintin pronssimitalin ja on samalta matkalta olympiavoittaja.

Kommentoi

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut