Siilinjärven Pesiksen naisille hieno voitto – nousukarsinnat odottavat

Siilinjärven Pesiksen naisten Ykköspesiksen pelaa kauden finaalissa.

SiiPe kohtaa finaalissa tiukan kiistakumppaninsa Joensuun Mailan, joka on enää esteenä nousulle pääsarjaan. Finaali alkaa lauantaina Joensuussa kello 15 ja jo sunnuntaina joukkueet ovat vastakkain Mantulla kello 15. Finaalin voittajaksi pääsee kahdella otteluvoitolla, joten tarvittava kolmas ottelu on edessä keskiviikkona Joensuussa.

Ykköspesiksen voittaja nousee ensi kesäksi Superpesikseen. Häviäjällekin jää toinen mahdollisuus, sillä se kohtaa karsinnassa Superin viimeistä edelliseksi jääneen Lappajärven Veikot.

Ratkaisupelissä marssissa finaaliin SiiPe kukisti Pöytyän Urheilijat 2–1 ( 1–4, 4–0, 1–0).

SiiPe osoitti kovan luonteensa tauolla hävittyään avausjakson puhtaasti. Varsinkin lyöjäjokeri Petra Väistölä on ottanut kaudella suurta roolia, ja lyöntinsä olivat kääntämässä jälleen peliä voitoksi.

Supervuoroparissa SiiPen ulkokenttä torjui yhden vastustajan kolmostilanteen. Vieraille riitti superista yksi juoksu jatkopaikkaan, ja se tuli Pinja Kestin mailasta Siru Seppäsen ennättäessä kotipesän turvaan.

Pohjois-Savon naisten pesiksen nousu on ollut kova tänä kesänä. SiiPe pelasi vielä parhaana seuran suomensarjaa, mutta nyt häämöttää nousu pääsarjaan.

Puijon Pesiksen naiset pääsivät suomensarjan lohkofinaaliin, jossa vastaan asettuu Ilmajoki. Ilmajokelaiset pystyivät kukistamaan välierän kolmannessa ottelussa SiiPen reservit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.