Siirretäänkö jalkapallon EM-turnaus ensi vuoteen? Lähde: "Kaikki vaihtoehdot avoinna"

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi pitävänsä ensi viikolla kokouksen, jossa keskustellaan muun muassa kesän miesten EM-lopputurnauksesta ja koronaviruksen sille tuomasta peruutusuhasta. Arvostetun ranskalaislehden L'Equipen mukaan Uefa aikoo tuolloin ilmoittaa, että turnaus siirretään pelattavaksi vuonna 2021.

Ranskan uutistoimisto AFP:n jututtama lähde kuitenkin kertoo, että kaikki vaihtoehdot ovat vielä avoinna. Yksi niistä on turnauksen siirtäminen vuodella, mutta myös turnausjärjestelmän tai pelipaikkojen muutoksetkin ovat mahdollisia.

L'Equipen tietojen mukaan Uefa aikoo joksikin aikaa keskeyttää seurajoukkuekisansa Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan. Ideana olisi välttää Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan otteluiden päällekkäisyys EM-turnauksen kanssa. EM-kisat on tarkoitus pelata ympäri Eurooppaa 12. kesäkuuta–12. heinäkuuta.

AFP:n mukaan seurajoukkuekisojenkin suhteen vaihtoehdot ovat vielä auki. Yksi mahdollisuus olisi esimerkiksi pelata otteluparit yksiosaisina eikä kahden ottelun muodossa.

Uefa kertoi torstaina, että ensi tiistai-illan Mestarien liigan neljännesvälieräpelit Manchester City–Real Madrid ja Juventus–Lyon jäävät pelaamatta koronaviruksen takia.

Juventuksen puolustaja Daniele Ruganilla on todettu koronavirustartunta, ja näin Juven pelaajat ja henkilökunta ovat karanteenissa. Real Madridin pelaajat ovat hekin karanteenissa, sillä seuran koripallojoukkueen pelaajalla on todettu koronavirus.

Suomi matkasi historialliseen saavutukseen

Uefan tiistaisessa videokokouksessa mukana ovat kaikki maanosan 55 kansallista jalkapalloliittoa sekä Euroopan seurajoukkueiden yhdistys.

–  Kokouksessa keskustellaan eurooppalaisen jalkapallon suhtautumisesta meneillään olevaan covid-19:n (koronaviruksen) leviämiseen Euroopassa. Keskusteluja käydään kaikista kansallisista sekä maanosan sarjoista, mukaan lukien (EM-lopputurnaus) Uefa Euro 2020, Uefa muotoili torstaina tiedotteessaan.

Suomi on ensimmäisen kerran kautta aikain mukana miesten arvoturnauksessa eli EM- tai MM-kisoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.